DSCF1002Zo, op het moment dat ik dit schrijf zit ik in het vliegtuig, klaar om te vertrekken naar het land van de opkomende zon. Het is 30 mei en ik zal 2 maanden verblijven in Ojiya om voor Marudo Koi farm te werken. Elke hobbyist droomt om naar Japan te gaan om er te gaan ontdekken wat we in de magazines zien of wat we gedurende zoveel jaren op de computer zien. Voor mij begint de droom pas en ik besef het nog niet helemaal. Eenmaal alle inschrijvingen zijn gebeurd en dat we afscheid hebben genomen, moet ik even wachten aan het vliegtuig die ik ging nemen. Eerst maar eens richting Moskou waar ik een ander vliegtuig zou nemen.

Een prettige vlucht met eten in overvloed en comfortabele stoelen. Wat er zeer leuk aan was, was de camera op de neus van het vliegtuig waardoor je kon meegenieten van het opstijgen en de landing van het vliegtuig. Het is pas als je naar de schermen kijkt dat je ziet hoe ver het nog is, het duurde een eeuwigheid.

DSCF1013

Een flink stuk vliegen.

Als de reis met het vliegtuig er bijna op zit en we over Japans grondgebied vliegen, hebben we een prachtig zicht op de besneeuwde bergen.

 DSCF1008[1]

Na de paspoortcontrole en het verzamelen van de bagage, heb ik mijn reis richting Ojiya voortgezet met de plaatselijke TGV, de Shinkansen. Zeer grote treinen die de grote steden met elkaar verbinden. Zo, ik ben aangekomen op het station van Nagaoka en Masahito Kataoka alias Matcho komt op hetzelfde moment toe om mij te begeleiden naar Marudo-San. Hij verwelkomt me in Japan en geeft me enkele tips mee en daarna vertrekken we naar de Koi farm.

De Marudo Koi farm bevat meerdere boerderijen, 5 green house (serres) waar de familie woont. Er zijn twee boerderijen in Ojiya juist naast Dainichi en Hoshikin. De laatste serre bevindt zich in de bergen waar de meeste breeders zijn gevestigd. Deze farm wordt vooral voor de kweek gebruikt want het water is er van zeer goede kwaliteit. Ze bevindt zich hoog in de bergen en om daar te kunnen komen moet je de breeder Road nemen zoals ik die noem en rijden we langs vele andere breeders. Als jullie ooit de kans krijgen om te komen naar Ojiya, kunnen jullie de Koi zeker niet missen. Ze zijn werkelijk overal; we zien ze in Koi farms, in de stad zelf en in allerlei vormen zoals beelden, foto’s/posters, op borden of zelfs noboris-Koi. Je kunt er onmogelijk omheen.

DSCF1095

Overal Koi Koi Koi

Hierboven kunt u een van de vele Koi farm panelen zien. Langs de breeder road (weg 291) zult u Torazo, Izumiya, Ooya koi farm, Isa of zelfs nog Marusei voorbij rijden, allemaal namen die doen dromen. Ik heb het geluk gehad om een rondleiding te krijgen van de Dainichi Koi farm door de baas zelf, Futoshi Mano. Deze farm behoeft onder Koi-Kichi weinig introductie daar zij bekend staat voor haar vissen van zeer goede kwaliteit, zoals zijn Showa. Ze worden dikwijls voorgesteld op Koi shows van zeer hoge kwaliteit zoals de All Japan.

DSCF1369

Futoshi Mano (Dainichi) en Hisashi Hirasawa (Marudo)

Ik ben gekomen in het kweek-seizoen, wat een echte mogelijkheid is voor mij om te zien welke vissen ze gebruiken voor de voortplanting (Oyagoi), hun technieken te leren en hun miljoenen kleine visjes te kunnen bewonderen (Chigyo).

DSCF1377

Natuurlijke kweekmethode

Zo, vandaag is het al 1 maand dat ik in Japan ben, er rest mij nog 1 maand in dit prachtige land. Ik zal jullie nog zeker meerdere artikelen meedelen en nog vele foto’s op KoiQuestion.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App