941133_383958061725243_507301971_n Twee maanden geleden was de spannende verlotingsdag bij Koicenter Tiel; op dit moment zijn (bijna) alle Koi hun best aan het doen om de 40 cm barriere te passeren. Mogelijk dat er zelfs al enkelen zijn die deze grens al weer eventjes gepasseerd zijn. Er zijn een paar kanidaten erg actief met updaten van hun Grow-out Showa, waarvan ik het foto- en/of videomateriaal natuurlijk niet voor je wil achterhouden!

joost 35 5 juni

De Showa van Joost Zondag was alweer 35 cm op 5 juni!

raymond 36

Raymond Baatsen z’n Showa tikte de 36 cm aan

ingo 33

De sierlijke Showa van Ingo Leth was 33 cm

evert 37 21 juni

Op 21 juni meette de Koi van Evert Radstaadt 37 cm, maar deze is de 40 cm grens ondertussen alweer gepasseerd

bram 38 cm

De Showa van Bram Blokland was afgelopen week gemeten en haalde de 38 cm

Vervolgens nog enkele videos. Hierbij de Showa van Arie Eikelenboom:

En de Showa van Bas van der Hulst op 35 cm:

Ondanks alle positieve ontwikkelingen van de Showa, moeten we helaas ook een slachtoffer betreuren. De Showa van Ton Janssens is namelijk, na vele jaren reigervrij te hebben gevijverd, tezamen met nog enkele andere vijverbewoners in de maag van een reiger belandt. Heel erg spijtig nieuws; hopelijk dat dit de andere contenders waakzamer maakt en zijn/haar vijver voldoende zal beschermen tegen deze voor ons zo gevreesde vogel. Tot de volgende update!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

2 reacties

  1. Ziet er goed uit mannen, nu al die 40 gepasseerd en volop in t groeizeison beloof wat. Volgens mij is de kwaliteit van de vissen wel aardig constant niet.
    Doe jammer genoeg niet mee maar wel erg leerzam om te volgen ook dit.

    • Voor zover ik weet gaan er een aantal richting de 40cm maar is er nog geen de grens van 40cm voorbij.. Leuk om de vissen met het verhaal zo op de site van KoiQuestion te lezen/zien..