4Vandaag ben ik samen met Antheny naar een Koi veiling in Ojiya geweest. Het was voor beide van ons de eerste keer om een veiling bij te wonen en waren daarom ook erg nieuwsgierig naar wat het precies in zou gaan houden. We kwamen zo rond 1 uur ’s middags aan, net voor aanvang van de auction. Ryu Mano van de Izumiya Koi Farm verwelkomde ons en bood een plaats op de eerste verdieping aan, zodat we een goed overzicht zouden hebben tijdens de veiling.

De foto’s tonen een klein overzicht van de Koi welke verpakt en in de wacht staan voorafgaand aan de veiling. In totaal waren er ongeveer 400 zakken met een grote variëteit aan vissen. Vanaf de eerste verdieping konden we goed zien hoe de vissen het smalle kanaaltje van het veilinghuis doorgingen, waar de kopers snel konden anticiperen. Ik was eigenlijk vrij verrast dat de vissen zo snel passeerden. Na elke verkoop wordt de zak genummerd en per opkoper verdeeld in een soort van afhaalgedeelte.

1

Lot’s of Koi waiting to be auctioned

2

Ryu Mano in action on the auction 🙂

3

Sold Koi (bags) including number are waiting to be transfered to their new homes

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App