downloadDit keer heb ik een interview met Patrick Swieringa uit het altijd mooie Kantens, in het Gronings zegt men Kannes. Patrick heeft een vijver met een verhaal dat ik jullie niet wil onthouden en aangezien KoiQuestion voor kennis delen staat denk ik dat dit artikel toch ook weer een stukje kennis herbergt.


Engel: leuk dat je aan dit interview wilt meewerken. Jij hebt zoals ik begrijp heb je jouw vijver nog niet zo lang, of vergis ik mij?
Patrick: Klopt ik heb de vijver nog niet zo lang, ik ben pas 6 maanden aan het vijveren en dan met name de Koi hebben mijn grote aandacht. De vijver heb ik via Marktplaats gekocht. De vorige eigenaar wilde graag een vijver en na lang denken hadden zij deze vijver welke ik nu heb aangeschaft. Vier maanden later overleed de man en aangezien zijn vrouw geen verstand van de vijver heeft heb ik hem gekocht! Dat drukt je wel weer even met de neus op de feiten van het leven.

“ik doe het is rustige stappen, je moet ook genieten van het leven”

20130710_175357
Engel: Ook heb ik begrepen dat je een probleempje hebt met de verhuurder ik las dit op Facebook, kun je daar iets meer over vertellen?
Patrick: Zoals iedereen nu zo langzamerhand weet zijn er tegenwoordig regelmatig aardbevingen in Groningen, en daar hebben wij aardig last van. Dit uit zich in scheuren in de muren en toch ook wel stress wanneer er weer een beving gaande is. Ik weet natuurlijk niet waar dit naar toe gaat maar maak mij toch wel ongerust. Daarbij komt als je een paar centen verdient met je harde werken de regering maar vind dat je net zoveel huur mag betalen als een koper aan hypotheek kwijt is. Alleen een koper krijgt nog renteaftrek en wij als huurder staan met de rug tegen de muur. Met scheuren wel te verstaan!

“niet een bepaalde variëteit maar de Koi op zichzelf is geweldig, ja toch”

Engel: Zoals duidelijk is, is jouw vijver nog niet helemaal gereed, hoelang denk je nog dat het duurt eer deze is afgebouwd?
Patrick: ik doe het is rustige stappen, je moet ook genieten van het leven, neemt niet weg dat ik hoop voor de winter gereed te zijn met de bouwwerken. Ik heb zojuist een beekloopje gemaakt, deze moet ik nog vastlijmen zodat het water niet naast, maar in de vijver komt.

20130710_175503
Engel: Wat is jouw favoriete Koivariëteit en waarom?
Patrick: Tja, niet een bepaalde variëteit maar de Koi op zichzelf is geweldig, ja toch? Als je bij de vijver staat komen ze naar je toe en kun ze gewoon aaien, welke vis laat dat toe?

Engel: Hoe filter je, en waarom juist zo, zoals jij het doet?
Patrick: ik heb een Oase filter en zit op 1 kant aan gesloten. En die filter had de vorige eigenaar ook al. Hij bevalt mij prima en doet wat hij moet doen, zonder poespas.

20130710_175328
Engel: heb je verder nog plannen om je filterlijn te wijzigen?
Patrick: Airlift er misschien tussen. En aan beide kanten aan sluiten en extra aanzuigpompen voor meer stroming

Engel: Hoeveel kuub is jouw vijver?
Patrick: Ongeveer 5 kuub, de vijver is niet echt diep. Misschien dat ik later een grotere vijver neem maar voorlopig houd ik het hierbij, want ik begrijp ook dat je veel moet leren om alle problemen de kop in te kunnen drukken.

Engel: Stel je bent rijk in de zin van dat je niet eens meer weet hoeveel geld je hebt. Welke kampioen Koi zou jij dan willen hebben?
Patrick: Dat durf ik nog niet te zeggen want daar heb ik mij nog niet zo in verdiept. Ik weet wel dat als ik rijk ben dan koop ik een woning en dan maak ik er een hele mooie en grote vijver………………

Of Patrick ooit rijk zal worden weet ik niet, wel weet ik bijna zeker dat er over niet al te lange tijd een grotere vijver komt. Zo zie je maar een Koihobbyist in de dop, kan ook goed genieten van zijn mooie Koi. En zo verlaat ik het Groningse weer op weg naar IJmuiden, waar de smeulende pijpen mij weer opwachten.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

2 reacties

  1. Edwin dijkstra on

    Leuk stukje en vind dat patrick er een mooie vijver van heeft gemaakt! Succes met die prachtige hobby….

  2. marco hobbelen on

    Mooi verhaal waar door een hobby kan groeien als je geld zat hebt
    En je een grootte thuin heb haha
    Patrick mooi gedaan

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App