strange-albert-einsteinEen goudvis (Oranda) genaamd Einstein mag van geluk spreken met zo’n eigenaar. Hij is namelijk ongeneselijk ziek waarbij hij ondersteboven op de bodem van zijn aquarium lag en niet meer zelfstandig uit deze benauwde positie kon komen.

De eigenaar vond het een naar gezicht wanneer de vis niet meer zelf terug rechtop kon zwemmen. Het brak zijn hart om zo naar zijn hulpeloze Oranda te kijken welke depressief leek. Dit heeft de eigenaar een oplossing doen bedenken; een reddingsvest! Deze maakte hij van buisjes welke ervoor zorgen dat Einstein weer net als vroeger kon rondzwemmen, zonder dat hij op de bodem lag te spartelen. In eerste instantie was de Oranda er niet mee eens, maar nadat hij er aan gewend was ging het stukken beter. Helaas bleef hij wel steeds haken in de planten, dus heeft de eigenaar het aquarium aangepast zodat dit niet meer kon gebeuren.

Een reddingsvest van luchtslangetjes en koppelstukjes

Echter kon de goudvis door het reddingsvest niet bij het drijvende voer komen. Om ervoor te zorgen dat de goudvis toch zijn voedingsstoffen binnen krijgt voert hij hem nu met de hand. Men zegt ooit tegen de eigenaar dat hij gek is dat hij dit voor een vis over heeft, zelf zegt hij dat ieder dier een waardevol familielid is.

Einstein betekenden extra veel voor de eigenaar omdat hij een goede leerling was. De eigenaar leerde namelijk al zijn vissen trucjes; door zijn vingers heen zwemmen en voordat Einstein ziek werd was hij bezig met het aanleren van visvoetbal.

Bron

Voeren met een rietje

Over Anton Font Freide

Anton is liefhebber van die andere Cyprinus - de goudvis - en runt een gelijksoortige kennissite genaamd www.GoldfishScience.nl. Hij was al eens in China op zoek naar dit zwemmend goud; voorts is hij in het dagelijks leven docent natuurkunde en schroomt kennisdeling dus niet.

Bezoek mijn website

1 reactie

  1. Ik kan maar 1 woord vinden om te zeggen wat ik hier van vind. ” RESPECT ” met een diepe buiging.