marusho sanke Niet Japan zelf natuurlijk, maar de kwekers in Japan welteverstaan. Om af en toe foto’s en video’s van de steeds meer van Facebook gebruik makende koikwekers langs te zien komen, doet mij natuurlijk enorm vaak terug denken aan de tijd die ik daar heb ervaren. Om jou daar ook wat meer van te laten zien heb ik hier een video uit de oude doos, waarbij ik uitleg hoe je Sanke selecteert bij de eerste selectieronde bij Dainichi.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

7 reacties

 1. Wiechert fuit on

  Bram in het bovenstaande schrijven staat dat er een video bij geplaatst is.
  Kan het kloppen dat de video er niet bij is geplaatst omdat ik er niks bij kan vinden.

  Gr Wiechert

 2. Hoi Bram,

  Ik zag andere varieteiten zoals kohaku die wellicht ook door een senbetsu zouden kunnen komen. Worden deze bewust weggegooit omdat je van deze bloedlijn bijvoorbeeld geen kohaku wil?

 3. Hoi Wiechert, de video moet het gewoon doen. Probeer anders een andere browser.

  Ronald: De Kohaku worden over het algemeen inderdaad uitgeselecteerd om de door jouw gegeven reden. Kohaku wil je puur uit een Kohaku bloedlijn, omdat je liever geen shimi (zwarte puntjes) ziet ontwikkelen. bij kohaku uit de Sanke lijn is die kans namelijk wel erg aanwezig.

  gr,

  Bram

 4. Hoi Bram kan het wezen dat ik de filmpjes niet kan afspelen op een iPad omdat het flash is.
  Gr Wiechert

 5. Hoi Wiechert,

  Ik denk niet dat de video flash is, aangezien deze via Youtube is geupload. Doet ie het inmiddels wel? En de laatste video die ik online heb gezet (15 juli)?

 6. Jeroen Van Gaalen on

  Wiechert, je had helemaal gelijk. De code die aan de filmpjes hing was een flash-code. Die blijkt inderdaad niet te werken op iPhone en iPad. Ik heb de filmpjes nu met een andere code aan de blogs gehangen en nu zijn ze wel zichtbaar.

  Bedankt voor je oplettendheid!

 7. Wiechert fuit on

  Hallo Jeroen en Bram.
  Ik kan de filmpjes weer afspelen.

  Gr Wiechert

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App