Om mijn maandelijkse column te kunnen schrijven zal je wel gemerkt hebben dat ik mijn inspiratie nog wel eens uit het politieke vlak haal. Tot op heden heb ik nou niet echt een item waar ik mij over irriteer qua politiek dan. Wanneer ik toch nog een poging waag en de krant open sla, digitaal dan wel te verstaan, begin ik toch wel weer te gruwelen.

“De man in kwestie komt er goed van af. Dit is dan ook weer een  negatief bericht”

Alles wat ik lees heeft een negatieve teneur, het pessimisme straalt je bij iedere letter te gemoed. Het lijkt wel of je een schreeuwende reclame aanzet, maar dan negatief. Zo lees ik en dit is dan maar een kleine opsomming;

 • Stekker uit hulp Griekenland, waarom? Hebben zij nu zelf stroom?
 • Iedereen wist van diefstal, ook raar, iedereen wist er van en toch gebeurde er niets, dit ging dan over de examendiefstal.
 • Megademonstratie te Rio de Janeiro, een land wat zo in een economische lift zit als Brazilië en toch klagen de mensen, hmmm misschien dat het geld dan toch naar de verkeerde mensen gaat? Dat kan ik mij niet voorstellen. Het gaat toch allemaal naar die eerlijke regeringsleiders, nou dan moet het wel goed komen, toch…………….
 • Zo lees ik ook nog even dat er sinds 1980 door de overheid maar 100.000.000.000 honderd miljard euro dus, over de balk gegooid is door budgetoverschrijdingen van de diverse projecten, denk dan aan de Noord-Zuidlijn of een HSL of de 2e Coentunnel. Is bij elkaar toch een aardig sommetje geld.

Ik lees verder;

 • Stier spietst man, ergens in een Spaans sprekend land zie ik op een filmpje dat een losgebroken stiertje een man op de horens neemt. Op zich mooi want dat zie ik dan weer als een vergelding voor al het leed wat die arme beesten is aangedaan in het kader van een leuk, aangenaam, en verpozend sportief spelletje. De man in kwestie komt er goed van af. Dit is dan ook weer een  negatief bericht, want stiekem hoop je toch eens dat zo’n stier zijn horens beter gebruikt. En zo gaat het eigenlijk maar door, nergens maar dan ook werkelijk nergens een positief nieuwtje te zien, je zou er depressief van worden, toch?

“Gezien de hoeveelheid stof welke gebruikt is denk ik niet dat deze bikini erg duur geweest zal zijn”

Dan kijk ik bij mij in de vijver, in een Koivijver kijken is natuurlijk altijd leuk en prettig, dus mijn negativiteit krijgt eindelijk een wending, een positieve wending.  Ik doe nog één poging in de digitale krant om wat positievere berichten te ontdekken, en het lijkt wel een trend, want er staan wat foto’s in de krant van ene Vanessa Hudgens in bikini!! Nou ken ik die hele Vanessa Hudgens niet maar van mij mag ze hoorrrrrr, een mooie bikini zal ik maar zeggen.

Gezien de hoeveelheid stof welke gebruikt is denk ik niet dat deze bikini erg duur geweest zal zijn. Het schip waar zij op lag ten tijde dat de foto genomen werd zal wel aan de prijzige kant zijn geweest…… kortom een positieve wending van uit het negatieve!

Toch maar weer naar mijn Koi kijken, en wat zie ik, mijn minkukeltje de Tancho mijn eerste Koi die toch Sumi op haar lichaam krijgt en maar niet groter wordt dan dat zij (of ik) zou willen. Heeft al een tijdje een dikke buik. En de mannetjes in de vijver vonden het klaarblijkelijk toch maar tijd worden om haar van die dikke buik af te helpen. De bikini ging af de Sumi-spots verdwenen als sneeuw voor de zon. Ik heb nog nooit een Koi zo hard zien zwemmen. Het oppervlakte van mijn vijver was een grote schuimboel van positivisme. Als dat niet positief is dan weet ik het niet meer. Mensen kinderen wat heeft dat kleine kreng een plezier gehad aan al die mannen in mijn vijvertje……….

 

Je ziet ik kijk vijftien minuten in de krant om iets positiefs te ontdekken, en echt mijn mondhoeken lagen zo ongeveer op tafel van het chagrijn!
Waarna  ik 1 minuut in mijn vijver kijk, en ik bemerk dat je niet zo heel ver hoeft te kijken om positieve mooie dingen te zien. Daarom, geniet van de kleine dingen om je heen. Pas dan mag je genieten van grotere dingen………….

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

3 reacties

 1. Lekker actueel en op de maat van het gemoed Engel; denk dat velen er momenteel zo in staan en als ze dan geen koi hebben zijn ze gedoemd verloren te gaan dus, haha.

  Heb Vanessa ook even gegoogled… een mooie naam voor jouw tancho Engel, haha.

 2. Ik kan me helemaal vinden in je verhaal
  Van mijn vijver wordt ik weer helemaal rustig

  Piet

 3. Leuke collum en in het stukje dat over de stier ging hoopte je indd dat de positieve zou komen, dat de stier die meneer zo op de horens zou nemen dat hij kon poepen zonder te moeten persen. Kijk dat is positief :-))

  Gr Sergio