2013-06-19 14.43.53Het was me het weekendje wel zeg, daar in Bokrijk. Het was een belevenis die gekenmerkt werd door een goed georganiseerde show, een gemoedelijke sfeer en een interessante wedstrijd. Voor het eerst geen titelprolongatie op een Koi Show in de Benelux en Duitsland dit jaar. Het was een feest om met het team van KoiQuestion deel uit te mogen maken van de show die zich de Belgian ZNA Koi Show laat noemen…

“Zijn dit de eerste tekenen van een Koi natie in opkomst en een toekomstige Koi Show in Parijs?”

Sunshine pakt de titel in België. Vorig jaar nog Supreme en nu dus een stap hoger naar dat allerhoogste podium. De vierde Grand Champion titel voor deze sanke en nog opmerkelijker hierbij is dat de Koi nu eigenaar is van Filip Poppe, daar waar de Koi tijdens haar vorige titels nog in eigendom van Andre Verpoucke verkeerde. Filip speelt nu precies een jaar mee op de diverse Koi Shows en zorgt voor een rijke aanvulling van kwaliteitsvissen. Deze man is een brok passie voor Koi, enigzins ingetogen, maar geweldig om eens mee aan het vat te staan keuvelen over Koi. Ik ben dankbaar hem wat beter te mogen leren kennen en zelfs te hebben mogen interviewen. Binnenkort te zien op KoiQuestion natuurlijk.

2013-06-23 13.28.20

Ook leerden we er andere mensen kennen en het viel me op dat er meer franstalige hobbyisten waren dan vorig jaar. Ook onder de vrijwilligers schaarden zich enige Fransmannen. Zijn dit de eerste tekenen van een Koi natie in opkomst en een toekomstige Koi Show in Parijs? De armbandjes van KoiQuestion en ook de stickers vinden gretig aftrek. er worden her en der al wat ongein over en weer uitgehaald en niets lijkt veilig te zijn voor een KoiQuestion sticker. Niet vreemd ook, want stuur je foto in met een KQ sticker of armband en je kunt een t-shirt winnen. Doen dus!

2013-06-21 12.03.52

Andre Verpoucke was zelf ook als deelnemer aanwezig met een andere oud-kampioen. Niemand minder dan Cleopatra II, de machtige Kohaku waar Andre in 2010 in Duitsland al eens het goud wist te pakken. Bij het transport terug naar huis raakte zij destijds beschadigd en uit persoonlijk contact is gebleken dat hij zich altijd al heeft vastgebeten in een Come Back voor deze Koi in goede gezondheid. En zo geschiedde. Nog altijd een glorieuze vis van formaat, zwom ze fier haar rondes. Een toffe prestatie en als je er niet vanaf wist, zou je zomaar aan de voormalige beschadiging voorbij kijken.

2013-06-21 14.28.00

Het weer liet ons wel een beetje in de steek, alhoewel het niet heeft gestort regent, was het vooral de zondag wel veelal miezerig en het zal de nodige bezoekers hebben doen besluiten niet de rit te maken naar het Domein Bokrijk. De organisatie van de show was verder puik. Gewoon niets op aan te merken eigenlijk en hun zeven maanden van arbeid heeft zich wat dat betreft meer dan terug betaald.

“Het bleek zelfs dat deze vis nek aan nek lag voor de allerhoogste prijs”

Untitled
2013-06-21 17.28.16

Het was het weekend niet alleen van Filip, maar ook van Floor van Dommelen van Floor’s Koi Shop, die al heel veel werd bekroond maar nog niet eerder met een Supreme Champion titel. Het bleek zelfs dat deze vis nek aan nek lag voor de allerhoogste prijs. Het is dan ook een formidabele Kohaku die alleen niet werd getipt vanwege zijn lengte dat toch een neuslengte scheelt.

“Het was ook de allereerste Koi Show voor onze jongste telg en KoiQuestion teamlid Boaz van vier maanden oud nu”

Het was een mooi weekend, als team hebben we genoten, ons ding gewoon lekker gedaan en tussendoor ook nog hobbyist geweest. Het was ook de allereerste Koi Show voor onze jongste telg en KoiQuestion teamlid Boaz van vier maanden oud nu. Dat is best een vermelding waard en ons zoontje Sem van vier heeft ook nog behoorlijk wat stickers helpen uitdelen. s’Avonds lekker een film kijken met z’n allen of een kaartje leggen, een drankje doen op een (verwarmd) terras en dan nog even samen de schouders eronder om jullie van de nodige blogs te voorzien.

Bedankt Belgie, bedankt Belgian Koi Society, bedankt Team!

Untitled

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.