teaser Nadat Shigeru en ik samen de selectie van 29 hadden afgerond, wilde ik natuurlijk erg graag weten welke Koi tot zijn favorieten behoorden. Ondanks dat Shigeru een beetje cameraschuw is, heb ik zijn mening toch op video vast weten te leggen. In deze video geeft hij uitleg over zijn top 5 van de gezamenlijke selectie. Koi nummer 1, 12, 14, 22 en 24 behoren tot de top 5 van Shigeru. Het leuke en interessante was dat Koi #12 door de deelnemers in eerste instantie werd uitgeselecteerd (zoals eerder beschreven in dit artikel), wat hoogstwaarschijnlijk het resultaat was van het minder interessante patroon van deze vis. Kom achter Shigeru’s mening per vis door snel verder te lezen.

Koi #1: Erg mooi patroon, waarbij de balans tussen de drie kleuren perfect lijkt te zijn. Zeker wanneer het Sumi, wat nu nog onderhuids ligt en van erg goede kwaliteit te zijn, door zal komen. Wanneer dit het geval zal zijn, zal deze Showa erg mooi uitgebalanceerd zijn.

01 27

Showa #1

Koi#12: Veel mensen zouden deze Koi links laten liggen, maar ik niet. Ik houd van dit type Sumi. Deze vis is, ondanks dat er deze al erg donker oogt, nog zeker in ontwikkeling. Het Sumi zal zich nog intensiveren in de toekomst, waardoor deze nog krachtiger over zal komen. Het contrast tussen het wit en het zwart zal enorm worden en daardoor een erg krachtige indruk maken. De paar witte vlekken zullen de vis samen met het rood in balans brengen en er een echte speciale Showa van maken in de toekomst.

12 27

Showa #12

Koi#14: Ondanks dat deze Showa nog haast geen Sumi toont, heeft Shigeru wel het gevoel dat het Sumi erg krachtig zal worden. De nu al sterk aanwezige glans van deze vis zal het Sumi, wat over een tijdje zal doorkomen, erg glanzend gaan ogen. Ook zal het Sumi de vis perfect in balans gaan brengen. Het Beni patroon oogt nu al erg sterk, met nu al heel mooi Kiwa. Net als Showa #1, zal ook deze Showa een erg mooie balans gaan vormen tussen de kleuren zwart, wit en rood.

14 27

Showa #14

Koi#22: Deze Showa zal voor veel deelnemers in eerste instantie een minder aantrekkelijk patroon hebben. Totdat ze zien hoe het zwart een dergelijke Showa in balans zal brengen. Deze vis zal perfect in balans worden gebracht door het Sumi, welke onwaarschijnlijk snel zal opkomen in de Nederlandse wateren. Naast het patroon, is ook de lichaamsbouw erg goed van deze vis. De brede, maar vooral lange kop tezamen met de vloeiende lichaamsbouw maakt deze Showa voor mij de #1 qua body.

22 28

Showa #22

Koi#24: Deze Showa is een van de kleinere vissen uit de selectie, maar lengte is voor mij niet de belangrijkste selectiecriteria. De kwaliteit van deze vis is voor mij de reden geweest om hem bij de top 5 te plaatsen. Het patroon is perfect in balans, zeker naarmate het Sumi door zal komen. Het oranje-achtige beni tezamen met de sterke glans gaf voor mij de doorslag. Het zal mogelijk niet de grootste Koi worden, maar zeker wel eentje met een erg goede huid.

24 23

Showa #24

En zie ook de video die ik gemaakt heb van de top 5 op de dag van selecteren:

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App