IMG_0798_1De plannen voor de bouw van een nieuwe vijver hebben even in de ijskast gelegen. Deels natuurlijk vanwege de ontzettend lange winter en het veel te korte voorjaar. De zin om na te denken over iets nieuws terwijl je eerst maar moet zien hoe de vissen dit voorjaar doorkomen, zorgt ervoor dat je niet direct knopen durft door te hakken. Je weet immers niet welke kosten er komen voor de verzorging en eventuele behandeling. Wat je wel weet is dat dat ten koste gaat van een nieuw project.

 

 

Ik heb er zin in

Maar goed, eindelijk wordt het wat rustiger rond de gezondheid van de vissen. Niet dat ik problemen heb gehad maar er was goed te merken dat de vissen last hadden van de lage temperaturen. Langzaam maar zeker begin ik me weer wat zekerder te voelen en dat resulteert in het concretiseren van mijn vijverplannen! Tekeningen maken, nadenken over het filtersysteem, vorige ideeën nog eens nakijken en vergelijken. Een mooie periode breekt aan!

IMG_0798

De planten en boompjes krijgen een andere plaats.

Het plan is nu om eind september te starten met het plaatsen van een overdekt zwembad in de tuin (Gewoon een zwembad met partytent erboven hoor) waar de pomp en het huidige filtersysteem van de vijver op geplaatst gaan worden. Hier zullen dan de grotere vissen in gaan vertoeven. De twee Shiro Utsuri en de Matsue Kohaku zullen terug naar de q-bak gaan en misschien daar zelfs wel overwinteren. Dat weet ik nu nog niet. Voor de waterkwaliteit in het zwembad en de bak, en daarmee de gezondheid van alle vissen, lijkt me dit een mooie oplossing.

De daadwerkelijk bouw van de vijver moet dan plaats gaan vinden in oktober zodat eind oktober de vissen weer hun rondjes zwemmen in hun nieuwe onderkomen. Van een “natuurlijk gevormd” pompgevoed systeem met een volume van 10 kuub zullen ze mogen gaan genieten van een rechthoekige bak, airlift gestuurd en met een totaal watervolume van ongeveer 23 kuub!

IMG_0796

Voor het nageslacht. Zo was de vijver.

Tekeningen maken, nadenken over het filtersysteem, vorige ideeën nog eens nakijken en vergelijken

Ik heb er zin in!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

2 reacties

  1. Wiechert fuit on

    Jeroen ,

    Heel veel succes met het plannen en bouwen van je nieuwe vijver.

    Succes gr Wiechert

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App