Het was een groot succes, de mini HKS 2013 in Veendam. Er was een flink aantal deelnemers en bezoekers vanuit geheel Nederland naar het hoge noorden afgerezen. De show was goed opgezet, laagdrempelig en erg gezellig. Je had er bij moeten zijn. Voor diegenen die er niet waren, een kort (beeld)verslag van de show.

Erg leuk was dat er na de prijsuitreiking de mogelijkheid was om van de juryleden uitleg te krijgen over je Koi

De mini HKS was te gast bij Kieta Koi, die op zijn terrein 24 vats had geplaatst waar in totaal 74 Koi rondzwommen om beoordeeld te worden. Anders dan bij een ‘gewone’ Koi show werden de Koi ingedeeld in slechts zes variëteiten (Kohaku, Sanke, Showa en Utsurimono, Kinginrin, Hikari en Kawarimono) en drie sizes (15-30 cm, 31-45 cm en 46-60 cm). Over het algemeen lag de kwaliteit van de Koi hoog en de juryleden zullen een flinke kluif hebben gehad aan het beoordelen.

Een impressie van de show locatie Het Show terrein van de Mini HKS

Tijdens het beoordelen door de juryleden en het wachten op de prijsuitreiking, viel er op het terrein genoeg te beleven. Koi kijken, kletsen met andere hobbyisten, bij de stands van de NVN en een aantal bedrijven langs, even binnen kijken bij Kieta Koi om je te vergapen aan de Koi in de show vijver of even bij de friettent langs voor een versnapering.

Over het algemeen lag de kwaliteit van de Koi hoog

Rond twee uur vond de prijsuitreiking plaats. De Grand Champion werd als eerste bekend gemaakt en vervolgens de overige prijzen. Tijdens de prijsuitreiking werd kort toegelicht waarom de desbetreffende Koi in de prijzen was gevallen. Erg leuk was dat er na de prijsuitreiking de mogelijkheid was om van de juryleden uitleg te krijgen over je Koi en waarom deze, bijvoorbeeld, niet had gewonnen.

Drukte bij de prijsuitreiking De gelukkige winnaars van de mini HKS

Om vier uur was het dan tijd om de Koi weer te gaan verpakken voor de terugreis. Voor de meeste hobbyisten betekende dat de Koi in een zak met water plaatsen, zuurstof er bij en de zak in een doos in de kofferbak van de auto plaatsen. Binnen no time waren alle vaten leeg.

Het was dus een geslaagde dag die een flink aantal blije hobbyisten en een zeer tevreden organisatie bracht. Volgend jaar weer?

Met man en macht de Koi weer inpakken Patrick wilde zijn winnende Shiro Utsuri ook graag weer mee naar huis

 

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App