2013-05-30 14.38.06De meeste onder ons gaan op vakantie naar Spanje, Portugal of Griekenland en velen ook naar Frankrijk. Ik niet, dat komt mijn schoonouders wonen in Rusland dus een bezoek naar het Russische is dan snel een soort van vakantie. Dus zo eens in de twee jaar gaan wij (mijn vrouw en ik) naar mijn schoonouders, er zullen ook velen zijn die zeggen, ik zie mijn schoonouders al elke week dat vind ik meer dan genoeg. Daarom gaan wij dus maar eens per twee jaar…….. 🙂

De gebruiken in Rusland zijn wel een beetje afwijkend dan die in Nederland, niet zo gek want het land is geografisch gezien ook wel anders dan ons kikkerlandje. Het kent een landklimaat en er wonen ook iets meer mensen dan in Nederland Namelijk 127.368.088 gemeten in 2012, daarnaast is het land het grootste land ter wereld. Dat brengt mij meteen op mijn andere doel dan familie, vrienden en musea bezoeken. Ik als een redelijke KoiKichi wilde in Rusland wel eens zien hoe men daar Koi houdt. Dat dit nog niet even makkelijk is laat ik je verder lezen.

Wij zaten in de regio Vladimir welke grenst aan de Moskou regio. Vladimir ligt 180 kilometer ten oosten van Moskou. Dit schrijf ik om een beetje begripvorming te geven waar wij zaten. Bogoroditsk ligt in de regio Tula dit is weer een kleine 500 kilometer van Vladimir vandaan en ook weer aan Moskou regio vast. Alles is uiteraard met de auto bereikbaar alleen met de trein of bus is sneller en veiliger, mijn voorkeur gaat uit naar de trein. Waarom? Omdat deze wel op tijd vertrekt en de trein geniet een behoorlijke mate van comfort. Een bus weer minder!

2013-05-27 16.10.06

Zo rijden ze niet meer! Met deze locomotief werd Dictator Lenin, Vladimir binnengereden. Wij reden in een comfortabele trein van Siemens met nog een restauratiewagon!

Het schijnt dat in het zuiden van Rusland meer kans van slagen is.

Omdat ik toch behoorlijk mijn Koi miste was ik –zoals de blogtitel al laat zien- op zoek naar een Koivijver…………. Dit was nog niet zo 1, 2, 3 gedaan, eerst maar eens naar Suzdal ook deze plaats is een onderdeel van de “Gouden Ring” de Gouden Ring vormt een aantal middeleeuwse steden welke allen een Kremlin hebben. Een Kremlin is een stadswal met daarachter kerken. Dus niet alleen Moskou heeft een Kremlin maar ook dus Suzdal. Deze plaats staat onder meer ook bekent om zijn vele oude kerken sommige zijn meer dan 500 jaar oud.

IMG_0050

Op de voorgrond een houten kerk welke zonder schroeven of spijkers gebouwd is!

Hier op deze plek hoorde ik kikkers kwaken, ik dacht waar kikkers zijn is water en waar water is, is een vijver dan misschien wel een Koivijver? Nee niets van dit al. Er was alleen maar een grote vijver die werkelijk vol met Brulkikkers zat. Wat een herrie maken die kikkers zeg, werkelijk ongelofelijk. Hier had ik dus niets aan. Je moet weten dat mijn vrouw van alles geprobeerd heeft om iemand met een Koivijver te kunnen ontdekken, wij zijn zelfs een dierenvoedingswinkel binnen gelopen om te vragen of zij ook iemand kenden die Koi heeft. Het woord Koi kennen zij daar niet eens, wel Karp, maar ze begrijpen er niet dat er ook een Nishikigoi is!

IMG_0042

Het had zo mooi kunnen zijn maar helaas, geen Koi

Op naar een andere plaats om te zien of er naast de familie of vrienden Koi te vinden zijn. In een van de buitenplaatsen van Moskou hebben wij een paar nachten in een Datcha overnacht bij vrienden. Ook zij waren van te voren al ingelicht door mijn vrouw en mijn jacht op Koi hierbij uitgelegd. Zodat zij begrip voor mijn Kichi zouden hebben. Begrip hadden zij wel maar daar bleef het dan ook bij. Ook hier geen Koi. Wel een super mooi stuk oerbos met Sparren van wel tegen de 200 jaar oud.

 2013-06-02 07.43.19

Op naar mijn schoonzuster in Bogoroditsk, ook zij was dus geïnformeerd maar ook zij had geen Koivijver in de aanbieding! Wel een stuk geschiedenis over het ontstaan van Rusland, hier zal ik niet te veel over vertellen want anders raak ik de rode draad weer kwijt, namelijk Koi!

2013-06-02 20.37.06

Een oud paleis van de Tsarenfamilie wat nu een museum is!

Verder dus weer, op zoek naar vijvers met zwemmende juwelen maar helaas ik heb niets kunnen vinden. Wat ik wel gezien heb dat was een groot meer waar je kon waterfietsen. Dit lukte niet helemaal omdat de schoepen van de waterfiets constant vast kwamen te zitten aan…………….Glanzend Fontijnkruid. Glanzend Fontijnkruid het zo bejubelde waterplantje door Ada Hoffman, wat door haar gezien wordt als de Secoh onder de zuurstofwaterplanten. Werkelijk honderdduizenden planten groeiden daar in het wild!!!!

2013-06-03 19.49.41

Glanzend fonteinkruid

2013-06-03 19.43.27

Veel water, weinig Koi…

IMG_0066

Maar wel veel barbecue en wodka

Hoe ik ook geprobeerd en gezocht heb, er was geen Koi te vinden. Het schijnt dat in het zuiden van Rusland meer kans van slagen is. Daar zijn wij echter niet geweest en dus zal ik mij maar weer beperken tot Nederland en België om leuke en interessante Blog’s te schrijven over Koi, Koi, Koi, Koi en nog eens Koi!

Nasdarovje!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

2 reacties

  1. Jeroen Van Gaalen on

    Jij hebt nog het geluk dat je schoonfamilie er woont. Anders was je dat hele stuk voor niets gereisd. Leuk verslag Engel 😉

  2. Joop van Tol on

    Mooie foto’s Engel!

    (@myself: Rusland aan wensenlijstje toevoegen)

    Joop

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App