Wauw, wat was het een toffe dag daar in Veendam. Het hoogtepunt was het verblijden van een hobbyist met de Grand Champion titel en deze viel ten deel aan Bert Jan van ’t Hul – Sofia voor insiders – die werd bekroond voor het inzetten van zijn Sanke gekweekt door Fuji Oomo. Waar de noordelingen uit Groningen zich vaak als ‘boer’ laten bestempelen, was het een zelfbenoemde ‘boertje van de Veluwe’ die met de hoogste eer aan de haal gaat.

‘Binnenkort meer verslaggeving van dit laagdrempelig succes’

Een gezellig gedruis van boeren, burgers en buitenlui – allemaal geinteresseerd in de Koi – was troef voor een geslaagd evenement. In deze miniatuur versie van diens grote broer uit Arcen, mogen Koi ingezet worden tot 60 centimeter in lengte en is puur bedoeld voor hobbyisten. Binnenkort meer verslaggeving van dit laagdrempelig succes, voor nu mag je genieten van de Grand Champion. Handling dealer was Jeroen van Keulen. Gefeliciteerd Bert Jan en Jacqueline!

Grand Champion mini HKS 2013

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.