SONY DSCNa een quarantaine periode van respectievelijk 7 en 8 weken was het deze week tijd om de twee Okawa Shiro Utsuri in de vijver te plaatsen. De watertemperatuur in de vijver is eindelijk opgelopen naar een graad of 18 en na uitschakelen van de verwarming in de bak was het verschil in temperatuur gedaald tot 1 graad. Een veilige marge dus. Tijd voor een voorlopig laatste update in deze serie.

Het verhaal achter de twee is inmiddels bekend. Ik beperk me in deze update dus maar even tot wat foto’s en de mededeling dat ze ergens in september weer de bak in zullen gaan. Het is dan immers de bedoeling een nieuwe vijver te gaan bouwen. Ik hoop op een mooie zomer met goede groeicijfers. In de afgelopen weken zijn ze beiden met gemiddeld (bijna) een cm per week gegroeid. Over een week of 15 hoop ik er toch weer een cm of 10 bij te kunnen rapporteren. En wat het sumi betreft… Daar ben ik zelf ook heel benieuwd naar.

De Shiro van KoiKichiWorld:

SONY DSC

Een brede staartaanzet

SONY DSC

Koptekening komt langzaam door

SONY DSC

Een mooie bouw en huid

Zeker een Shiro Utsuri waar ik nog veel plezier van hoop te hebben. Maar dat geloof ik ook zeker van de Shiro Utsuri van Daruma Koi:

 

SONY DSC

Ook een behoorlijke staartaanzet voor zo’n klein visje

SONY DSC

Koptekening is al behoorlijk ontwikkeld

SONY DSC

Een stevige Shiro die al een behoorlijk patroon ontwikkeld heeft

 

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

5 reacties

  1. Engel Kromhout van der Meer on

    Het gaat er steeds leuker uitzien!
    Succes met de groei van deze twee Jeroen.

  2. Ziet er weer goed uit.
    Kan je al verschil zien in vrouw of mannelijk ?