UntitledToen ik in februari 2013 de Narita Koi Farms bezoekte, wilde Ryuki mij één van zijn grootste verwachtingen voor 2015 laten zien. Hij verwacht dat deze Koi, een Sanke van de Sakai Fish Farm, de Grand Champion zal worden van de All Japan Combined Nishikigoi Show in 2015. Op het moment van mijn bezoek, was deze Sanke yonsai (in haar vierde levensjaar) en reeds 79 cm. Deze Sanke is aangekocht op een lengte van 69cm, toen ze Sansai was. Dit betekend dat de vis in het afgelopen jaar 10 cm is gegroeid! Lees verder en ontdek waarom hij denkt dat deze Sanke de potentie heeft om de nieuwe All Japan Grand Champion te worden!

DSC_0847 - Version 2

Ryuki’s grote verwachting voor 2015.

De belangrijkste aspecten waarom Ryuki deze Sanke zo potentievol vindt is de zeer goede witte huid in combinatie met een erg goede lichaamsbouw. Het lichaam heeft een mooie sterke en vloeiende vorm, welke zeker niet te dun is, maar ook zeker niet te dik. De Sanke toont ook wat Ginrin, wat waarschijnlijk afkomstig is uit de Matsunosuke lijn. Sommige mensen houden van Ginrin, andere niet, maar voor Ryuki gaat het allemaal om de huidkwaliteit welke deze Sanke bezet. Je moet weten dat sommige Sanke welke een sterke aanwezigheid hebben van Ginrin het Sumi niet ontwikkelen. In dit geval is dit niet z’n probleem, zoals je kunt zien in de foto. Het Ginrin zal voor het merendeel verdwijnen wanneer deze Koi groter zal groeien, zoals er reeds al wat is verdwenen sinds de dag van aankoop. Deze Sanke bezet over een erg interressant patroon met een kleine Maruten spot op de kop. Het Sumi is aanwezig op de schouder (ook wel Kata Zumi genaamd) en kieuw, wat zorgt voor een erg belangrijk eigenschap om de balans te brengen bij deze vis. Dit Sumi kan gekenmerkt worden als Tsubo Zumi. Ook het zeer duidelijk aanwezige pink Beni is vrij uitzonderlijk te noemen. Sanke welke Ginrin aanwezig hebben, tonen vaak een meer roze type Beni dan Sanke zonder Ginrin.

Deze Sanke heeft een tweede prijs bepaald op de 2013 All Japan Koi Show, maar het belangrijkste doel waarvoor deze Sanke aanwezig was op de Show was om de ontwikkelingen te tonen aan zijn klanten. Ryuki verwacht met deze Sanke te kunnen concurreren voor de Grand Champion titel in 2013, in de twee jaar tijd verwacht hij deze Koi uit te groeien tot 90 cm. Ik ben alvast benieuwd of de voorspellingen van Ryuki over twee jaar uitkomen!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App