BrunoWijmanBonsaiEen Bonsai Show in Rijswijk? Ja die was er ook, en hoe. Het was of je in een sprookjeswereld stapte. Prachtig vorm gegeven kleine bo0mpjes stonden er opgesteld. Op de show waren zelfs enkele topstukken geplaatst van onder meer Teunis Jan Klein van Deshima Bonsai.

Waar we in de Koi-wereld spreken van Koikichi, kunnen we bij Teunis Jan spreken van een Bonsai kichi.

Deze Japanse Acer mag zeker tot zijn topstukken gerekend worden!

 _MG_0002

 

En ook deze prachtige Bonsai mag zeker gezien worden!

 _MG_0013

Het was jammer dat deze show van Europese klasse een beetje verscholen bij de ingang was want ik heb veel mensen gesproken die niet wisten dat de Bonsaishow ook aanwezig was. En daar was niet alleen een show, nee, de organiserende verenigingen hadden werkelijk goed uitgepakt. Zo kon je gedurende drie dagen zien hoe bomen geknipt en gemodelleerd werden. Je kon zien hoe een boom verpot werd. Voor velen is juist dit een grote uitdaging met een berg stress terwijl, als je goed oplet, het allemaal wel meevalt. Tevens werden er allerlei gereedschappen om de Bonsai in het gareel te houden verkocht. En alles met passie!

Ook waren er Bonsai te koop van verschillende klasse, voor de beginner en voor de gevorderde. Ik kon mijzelf ook niet bedwingen er twee te kopen. Een Rode Acer en een Rododendron-Azalea.

IMG_0055
Mijn nieuwste aanwinst; Japonica Acer voor de snoei. Hier kom ik in een volgend artikel op terug.

Ik kan het niet laten om enkele top stukken te laten zien van de show. Deze compositie straalde zo’n perfecte rust uit!

_MG_0035
Kijk ook nog even naar het interview dat ik heb gehouden met Teunis Jan. Waar we in de Koi-wereld spreken van Koikichi, kunnen we bij Teunis Jan spreken van een Bonsai kichi.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.