Nishikigoi Vereniging NederlandHet showseizoen is in binnen- en buitenland volop aan de gang. Langzaam kruipen we weer richting de Holland Koi Show (HKS). De 21e editie staat alweer op de rol en de voorbereidingen zijn in volle gang. In uitgave 108 vindt u al enkele HKS-gerelateerde onderwerpen zoals de posterwedstrijd, een oproep aan de vrijwilligers, mogelijkheid tot inschrijving voor de feestavond en mogelijkheid tot deelname aan het seminar.

De vrijwilligersbijeenkomst wordt dit jaar op 16 juni gehouden op het bekende adres; Voorstraat 10 te Echteld. De zaal gaat open om 12:30, zodat we om 13:00 uur kunnen beginnen. Als u erover denkt om vrijwilliger te worden, kom dan gerust en vrijblijvend langs. Als voorbereiding op het seminar vind u in deze uitgave een verslag hiervan, zoals die op de 20e HKS werd gehouden. Jurylid Mike Harvey legt uit waarom de ene Showa beter was dan de andere. Als bijlage bij dit magazine vindt u onder andere de showposter.

Koi108

Koi108, de cover belooft veel goeds

 

De Interkoi van onze Duitse collega’s is inmiddels achter de rug. Ad brengt u een sfeerverslag en Tiebo verslaat de wedstrijd. Mijn jury-aspiraties vielen helaas in het water omdat een Duitse automobiliste achter mij het niet nodig vond om tijdig voor de file te remmen. Gelukkig mag ik in België in de herhaling. In deze uitgave belichten we tevens de eerste Filipijnse Nationale Koi Show. Deze show wordt in beeld gebracht door Hans van Campenhout, een professionele vijverbouwer waar ik twee jaar geleden mee in contact kwam en waar we nog meer van gaan horen. Toën tenslotte, belicht op showgebied de All Taiwan Show, dat zich zal vormen naar het “Nederlandse model”.

Martin Kammerer beschrijft tien redenen waarom de beste koi in zijn optiek uit Japan komen. Zelf neem ik de Marusyo Koi Farm onder de loep. Deze farm, beter bekend onder de naam “Tanaka”, siert de alweer 38e koibijbel. Dichter bij huis zijn er weer een aantal knutselaars aan de slag gegaan. Engel Kromhout legt in woord en beeld uit hoe je een airlift bouwt om zo energie te besparen. Ad beschrijft hoe u volgend jaar uw filter effectiever de winter door kunt helpen. Na de winter slecht opstartende vijvers zijn er namelijk de oorzaak van dat de KVA in de voorjaarsperiode vaak moet uitrukken. Slechte waterkwaliteit en stress zijn namelijk het gevolg. Rupert Bridges beschrijft wat stress nu eigenlijk precies is en wat de gevolgen kunnen zijn.

Op het gebied van waterkwaliteit vindt u een artikel over “Denitrificatie” van mijn hand. Johan Leurs schreef deel twee van “het keukenaquarium”. Van Wouter Zandbergen een verslag over de KiKa actie 2013, die belooft nog veel groter te worden dan de succesvolle actie in 2012. Maar liefst 100 Sanke veranderden in no time van eigenaar.

Verder besteden we aandacht aan KoiGate, een initiatief van Piet en Marc van Leest. KoiGate organiseert een jaarlijkse Koi Idol verkiezing, waarbij een aantal juryleden en een publieksjury uit de inzendingen de mooiste kiest. De eigenaar van de winnende vis wint een reis naar Japan. Ad en Johan gingen op verkenning bij de Aquatic Wholesale Group Aquadistri en waren onder de indruk.

Uiteraard ontbreken de vaste rubrieken als “Move your Ass”, “Visflits” en de “Koilumn” niet.
Veel leesplezier.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App