kies-trekkenMijn collega Tim moest naar de tandarts, nou hoor ik jou denken, mooi hij wel, ik niet! Dat klopt en daar mag je blij om zijn, het begint al met het feit dat hij panisch is voor alles wat met naalden, tangen en wat er nog meer aan mondmarteltuig te verzinnen valt. Het begon goed, zo zei hij, er was een nieuwe bijzonder knappe assistente om zijn handje vast te houden! Tot de tandarts met zijn wenkbrauwen begon te fronzen en daarbij een Hmmmmm geluid maakte en de woorden sprak: dit ziet er niet goed uit. Tim zijn angstzweet begon los te komen.

Tim stond echt met de mond vol tanden

De tandarts zei, beste Tim (hij glimlachte er enigszins sadistisch bij) er moeten drie kiezen geboord worden. Tim dacht o is dat alles? NEEEE meneer Tim, er moet ook een verstandskies getrokken worden. Toen begon Tim zijn angstzweet als de Niagara Waterval los te komen…… zeg maar een 40 m3 waterpomp is er kinderachtig bij. De tandarts vervolgde, het kan nu of over drie weken, Tim koos eieren voor zijn geld en koos voor nu……………… de sukkel.

tandarts

Was vroeger alles beter?

Ik zal je de details besparen van de pijn die het boren van drie kiezen en het trekken van zijn verstandskies gekost heeft. Ook dat hij de drie weken daarna met een fikse kaakontsteking thuis heeft gezeten, welke tot zijn evenwichtsorgaan is doorgegaan waardoor hij geen stap recht vooruit meer kon zetten. Als beloning voor deze martelgang kreeg hij de rekening gepresenteerd voor het boren van vijf kiezen en het trekken van één verstandskies. Vijf kiezen in plaats van drie, bij het navragen bij de tandarts hierover, hield deze voet bij stuk en moest vijf kiezen betalen. Tim stond echt met de mond vol tanden, hij zette nog een tandje bij door te zeggen dat er echt niet meer dan drie geboord waren, het mocht niet baten en hij kon vertrekken.

Dan lees ik enkele dagen later in alle kranten dat er per jaar ongeveer vijf miljard onterecht wordt gedeclareerd bij de zorgverzekeraars en dat hier geen sluitend controle systeem voor blijkt. Feitelijk wordt er dus vijf miljard gefraudeerd of een beter woord in deze context; gestolen. Ik ben benieuwd hoe uw verzekering reageert wanneer u een declaratie indient met een bonnetje wat niet helemaal correct is ingevuld. Want ik neem aan dat er voor particulieren wel regels zijn die fraude uitsluiten!

Keeltand

Keeltand, Foto afkomstig van www.koivrienden.be

Dan ben ik blij dat onze Koi nooit problemen hebben met de kiezen, ik bedoel in de zin van, dat ik nog nooit gehoord heb van een Koitandarts. En dan erbij gezien het feit dat er altijd wel eens een tand op de bodem van de vijver ligt, zal er ook niet snel een Koitandarts komen ook. Wat maak ik mij eigenlijk ook druk, ik ga eerst maar eens lekker vakantie vieren in Rusland, ja je leest het goed, Rusland. Het land van Poetin, corruptie, slechte wegen. Maar ook het land van mijn schoonouders, liefde, warmte lekker eten en een glaasje Wodka.

Nasdarovje!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

2 reacties

  1. Qoute: “Tim stond echt met de mond vol tanden, hij zette nog een tandje bij”

    – Briljant

    Ga zo door Engel, maar niet voordat je met volle teugen van je vakantie hebt genoten. Proost!

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App