UntitledHet begint nu langzaam maar zeker echt voorjaar te worden en de Koi-kriebels zullen er bij velen al wel zijn. Waarschijnlijk ook om bij je vertrouwde Koi-dealer langs te gaan om een kijkje te nemen voor een potentiële aanwinst. Voordat je dit gaat doen, kun je je kennis voor wat betreft potentieherkenning op een hoger plan brengen. Zo zal ik bij Wilkoi te Sleeuwijk op 9 juni vanaf 10:30 een lezing over de jaarlijkse productie bij de Dainichi Koi Farm en een workshop over de herkenning van potentie en kwaliteit bij (jonge) Koi gegeven worden. Mis deze workshop niet!

Ik zal je hoogstpersoonlijk mijn ervaringen als student bij Dainichi toelichten, waar ik eigenlijk gewoon full-time werknemer was voor zeven maanden. Naast de dagelijkse werkzaamheden heb ik ook veel kennis opgedaan voor wat betreft het herkennen van potentie en kwaliteit in Koi. Het zou natuurlijk erg zonde zijn om deze kennis enkel voor mijzelf te houden en wil deze graag met jou als koihobbyist delen. Lees onderstaande beschrijvingen om je alvast wat op te warmen voor een middag vol unieke Koi informatie:

Het leven als student op een Koi farm als Dainichi

Bram Rohaan, MSc Aquaculture & Marine Resource Management student aan de Wageningen University en vooral bekend van de website www.KoiQuestion.com, hoort bij de schaarse groep extreme Koi Kichi (Koi-gekken). Al op zijn 20e mocht hij aan het leven als koikweker proeven, toen hij voor drie maanden op stage ging bij de Marudo Koi Farm. Nu, drie-en-half jaar, heeft hij in totaal meer dan een jaar bij zowel Marudo als Dainichi gestudeerd. Afgelopen jaar was zijn hoogtepunt, toen hij voor zeven maanden bij Dainichi alle geheimen van de farm heeft kunnen ervaren. Nu is hij weer terug in Nederland, klaar om zijn opgedane kennis met u als koihobbyist te delen. Geniet en stel al uw vragen over de kunst van het koikweken op topniveau.

Untitled

Potentie- en kwaliteitsherkenning bij (jonge) Koi

Heeft u vaak ervaren dat een Koi enkele jaren na aanschaf toch wat tegen is gevallen, of simpelweg lelijk is geworden? Wilt u dit in de toekomst voorkomen? Dan is dit de lezing welke u niet mag missen. Bram Rohaan zal zijn visie op het gebied van Koi-ontwikkeling, kwaliteits- en potentieherkenning aan u proberen over te dragen. Allereerst zal via de theorie (middels gedetailleerd fotomateriaal) de belangrijkste beoordelingspunten worden doorgenomen, om vervolgens in de praktijk enkele Koi kritisch onder de loep te nemen.

Untitled

Zoals eerder genoemd, zal de workshop bij Wilkoi zijn op 9 juni vanaf 10:30. Naast bovenstaande presentaties zal je gedurende de dag ook kunnen genieten van voldoende koffie en thee, een uitgebreide lunch en afsluiting met een drankje. Om deze reden wordt er €15,00 entree gevraagd, opgeven kan via info@wilkoi.nl.  

Hopelijk tot dan!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App