Image - Version 2 Is het een Schots slagveld uit het tijdperk Braveheart? Is het een Franse fair met blauwe vaten vol met wijn? Nee; het is de Euregio Koi Show in Oldenzaal die dit jaar uit zijn voegen barstte. Dat het een nieuwe locatie zou worden was al langer bekend en in Rijswijk hoorden we dat ook de Zuid-Nederlandse en Vlaamse dealers zich wilden mengen in het strijdgewoel van midden Nederland. In wiens voordeel deze werd beslecht?

Oldenzaal, de bezoekers en de vakhandel mogen dan welliswaar onder de indruk zijn van hoe Koi Club Nederland uitpakt dit jaar. De Denen waren dat niet en zoals vorig jaar is het de Sanke die er ondanks een breed deelnemersveld met de winst vandoor gaat. De Scandinavische hobbyisten waren dan ook dit jaar goed voor de titel Grand Champion met een Sanke die zijn body laat gelden. Opmerkelijk is dat het wederom een titelprolongatie betekent zoals dat eerder dit show seizoen al op de Interkoi en ook de Shinkokai het geval was.

Geniet van het aanzicht van deze daverende driekleur en mocht je nog geen plannen hebben dan zien we je zonder morren morgen in Oldenzaal.

Image

Grand Champion Euregio Koi Show 2013 – Koi Consult Denmark

Fotografie: René Gerritzen

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

2 reacties

  1. erg mooie vis. Ik weet niet wat de tegenstanders waren dit jaar, maar dit is dus een prolongatie van de titel van vorig jaar.
    Felicitaties aan Thomas en Louise die haar op dit niveau weten te behouden.

    gr

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App