AntoineInmiddels ben ik weer terug in het zuiden van Frankrijk om me daar weer bezig te houden met de Koi-kweek. Gelukkig heb ik nu ook even de tijd om te schrijven over mijn ervaringen van de afgelopen weken. Het was een drukke periode voor me, voor het eerst samenwerkend met het KoiQuestion team op maar liefst twee  Koishows. Eerst op de Interkoi show in Rheinberg en vervolgens nog eens in Rijswijk op de All European Shinkokai Koishow.

 

 

 

ik heb zelfs de kans gekregen Toshihiro Hirasawa (Marudo) te ontmoeten

Na een vijf uur durende rit kwam ik aan in Rheinberg waar niet minder dan 124 showvats gevuld waren met zo’n 700 Koi. Ontzettend interessant om al die beloftevolle vissen te zien. Ik was als bezoeker al op de BKS en de HKS maar de Interkoi is echt de opening van het Koi seizoen. Ik was positief verrast over de overall kwaliteit van de vissen en ik raad iedere hobbyist aan deze show eens te bezoeken.

 Antoine01

Na een drukke werkdag op de show gingen we met het KoiQuestion team op bezoek bij een Koidealer waar Bram een workshop zou houden over het herkennen van kwaliteit in een Koi. De dealer had een aantal mooie vissen beschikbaar gesteld en ik mocht onder toeziend oog van Bram een beoordeling doen. Ik hoop dat de adviezen die Bram me hierbij geeft me van pas zullen komen als ik ooit zelf in Frankrijk dit soort workshops ga geven.

Bij één ervan waren zelfs de Japanse judges aandachtige toeschouwers.

Enkele weken later was het alweer tijd voor een Koi show in Nederland. De derde editie van de All European Shinkokai Koishow werd indoor gehouden en bleek van een hoog niveau te zijn. Voor de jurering van de vissen waren zelfs vijf Japanse kwekers ingevlogen.

 Antoine02

Mijn werk op deze show begon op de donderdag met het opbouwen van de stand. Nadat de stand gebouwd was ging ik met het aanwezige KoiQuestion team samen met Yuji Tanaka, Hiroki Ueno en Mike Snaden eten bij een pizzeria. Dat was natuurlijk een mooie ervaring. De volgende ochtend om 10.00uur werd de show officieel geopend. Ondanks dat het niet heel druk werd op de eerste dag, kreeg Bram wel heel veel aandacht voor zijn workshop over kwaliteitherkenning. Ondertussen waren de juryleden druk bezig met het jureren van de vissen in de showvats.

De zaterdag was voor mij de laatste dag op deze show. Op deze dag was het drukker op de show en zeker ook bij de KoiQuestion stand. De workshops van Bram werden weer druk bezocht. Bij één ervan waren zelfs de Japanse judges aandachtige toeschouwers.

 Untitled

In ruim een maand tijd was ik dus voor KoiQuestion werkzaam op twee Koishows en ik heb me er prima mee vermaakt. Maar dat niet alleen, ik heb zelfs de kans gekregen Toshihiro Hirasawa (Marudo) te ontmoeten en ik heb met Antheny Noorloos gesproken over onze aanstaande trip naar Japan voor onze stageperiode bij Marudo. Op 30 mei zal het vertrek plaats gaan vinden en ik kan jullie melden dat ik er al ontzettend veel zin in heb. Natuurlijk zullen we onze ervaringen regelmatig met jullie delen.

 

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App