Untitled Zondag was het dan eindelijk zover: na bijna vier maanden geduld te hebben getoond konden de deelnemers eindelijk hun potentiële aanwinsten bewonderen. Op 19 mei was Koicenter Tiel the place to be voor de 27 KoiQuestion Grow-out deelnemers. De perfecte timing voor het prachtige lenteweer (ook al blijkt het maar voor een dagje te zijn) zorgde voor een ideaal scenario.

Hierbij een foto collage van de activiteiten gedurende de dag. Na een korte intro werden de deelnemers verteld wat van men verwacht werd tijdens het jureren van de Koi. De groep werd in drieën gesplitst om zodoende ieder 9 Koi te beoordelen. Deze data zal in een later stadium worden verwerkt, zodat een goed beeld per vis gevormd kan worden. Vervolgens vond na een goede lunch de verloting plaats, welke door een ieder na het goed bekijken van de Koi, werd ‘geaccepteerd’. Ik denk dat iedereen tevreden naar huis is gegaan. Sommige Koi hadden zelfs een groei van 8 cm gemaakt in de quarantaineperiode bij KC Tiel en waren al bijna niet meer terug te herkennen! Hier eindigt het natuurlijk niet, want over 1,5 jaar zal de eindbeoordeling gaan plaatsvinden door Shigeru Mano hoogstpersoonlijk. Tussendoor zullen de deelnemers nog enige enquetes en dergelijke kunnen verwachten, om zodoende de informatievoorziening en deling zo veelzijdig mogelijk te maken!

1

Ontvangst in de opgroeiafdeling van Koicenter Tiel.

2

De 29 Grow-out tosai, inclusief de 2 eerder uitgestemde afvallers!

3

Zeldzaam fotomoment 😉

7

Jureren van de 9 Koi: wie heeft in jouw ogen de beste toekomst?

8

Het valt niet altijd mee…

6

De ingevulde formulieren zullen geanalyseerd worden en er zal per Koi een gemiddelde score uit voort komen.

9

En toen was het zover: de verloting! In het geval van enkele afwezigen was het Joachim Luisman die de ‘lootjes’ zou trekken!

10

En toen moest iedereen natuurlijk nog een keertje kijken welke Koi hem door het lot was toegeëigend!

11

Een mooi portret van een prachtige verlotingsdag!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

5 reacties

  1. Jeroen Van Gaalen on

    Mooi verslag! Ik baal er van dat ik er niet bij kon zijn. Ik wens alle deelnemers een prachtig leerproces toe met als resultaat meer kennis en een hele mooie Showa!

  2. john de leur on

    iedereen succes met zijn showa en ik hoop dat er wat mee gedaan wordt met dit growout project en dit niet langzaam verdwijnt in de vergetelheid. dit leer proces is goud waard. complimenten aan de organisatie.

    • Aan het enthousiasme van de deelnemers en organisatie gaat het tot nu toe nog niet liggen in ieder geval! Beloofd een hoop goeds, hoop inderdaad dat dat wel doorgezet wordt! Dan kan het nog wel eens een heel leerzaam project gaan worden.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App