Nishikigoi Vereniging Nederland

De Nishikigoi Vereniging Nederland regelt nog wel eens wat voor Koiminnend Nederland. Uiteraard is er een zeer actief forum, waren ze betrokken bij de organisatie van de KikaKataCup en is er natuurlijk de Holland Koi Show waar men druk mee doende zal zijn. Ondertussen is men ook nog bezig met of betrokken bij een aantal andere events die eraan zitten te komen. Zie hieronder een overzicht.

09 juni: Mini HKS bij Kiëta Koi, Veendam.

Op zondag 9 juni van 10:00 tot 18:00 uur zal de tweede editie van de mini Holland Koi Show plaatsvinden bij Kiëta Koi in het Groningse Veendam. In 30 vats zullen de mooiste koi van de Noordelijke regio hun baantjes trekken en worden beoordeeld door gekwalificeerde ZNA juryleden. Tijdens deze dag worden twee lezingen gehouden, waarbij de eerste een kijkje in de keuken van het jureren op een koiwedstrijd zal geven. Dus uitermate interessant om eens te zien en te horen waar die heren en dames in die strakke pakken nu eigenlijk allemaal op letten. Hierna mag je dit geleerde in de praktijk gaan brengen, want iedereen wordt uitgenodigd om zijn favoriete koi in de show te nomineren voor de publieks-Grand Champion prijs. ‘s Middags na het jureren zullen de juryleden een lezing houden bij de wedstrijdvats met daarin als hoofdmoot, waarom deze koi nu juist wel en die nu net niet een prijs heeft gewonnen. Al met al dus een bere-interessante dag die je niet mag missen, als deelnemer of publiek. Er zijn nog enkele vats vrij en deelname is gratis! Meer informatie en inschrijven via: mark@hollandkoishow.nl.

23-25 augustus: Koitrek naar de South East All England Koi Show.

Het programma van de Koitrek begint dit jaar met het ophalen van de Koi-trekkers op de verschillende opstapplaatsen in Nederland, waarna we Koifarm ND in het Belgische Steenkerke zullen bezoeken. Verder gaan we naar de vijver van een hobbyist, die we nu nog even geheim houden. Via de tunnel reizen we naar Engeland. Hier gaan we meteen door naar het 4 sterren Hilton Dartford Hotel voor het diner, waarna we in de bar nog gezellig na kunnen keuvelen. Op zaterdag brengen we eerst de minder koilustigen naar Bluewater Shoppingmall. De rest van de bus rijdt verder naar Essex waar we in Kelvedon de inmiddels wereldberoemde “Koi Nerd” Kevin Ellis zullen bezoeken, met een schitterende tuin en vijver met nog mooiere koi. We bezoeken de plaatselijke pub voor een Ploughman’s Lunch, waarna de reis verder gaat via twee dealers in Essex en een hobbyist in Kent (die we alledrie nog nooit hebben bezocht!) naar Bluewater Mall waar we de shoptijgers oppikken om gezamenlijk nog even naar het showterrein te gaan. Vroeg in de avond vertrekken we dan naar het hotel, waar we na het diner weer tot de kleine uurtjes in de bar of de plaatselijke horeca kunnen vertoeven. Op zondag bezoeken we de All England Koi Show, waar iedereen vrij is zich gedurende enkele uren tegoed te doen aan al het koiplezier wat daar te beleven is. Net na de middag zullen we dan weer naar Nederland vertrekken.

Kosten voor dit hele weekend zijn slechts € 235,- voor leden en € 275,- voor niet leden (een kleine tip, voor € 7,50 per persoon zijn uw vrouw en kinderen al gezinslid). Voor dit bedrag krijgt u de busreis, trein Calais-Folkestone, bezoeken aan tuinen en dealers, entree show, twee hotelovernachtingen, diner vrijdag en zaterdag en lunch zaterdag. Voor meer informatie mailt u naar info@hollandkoishow.nl of belt met 06-55130289. Voor inschrijven mailt u support@nvn-koi.nl (naam, adres en eventueel NVN-ledennummer) en denk eraan, als de bus vol is, is hij echt vol!

31 augustus: Korren in Zeeland (regio 4).

Weet jij het verschil tussen een strandkrab, breedpootkrab en een boxertje? En het verschil tussen een Zeebaars, Harder, Bot en Griet? Kom 31 augustus samen met je (klein)kinderen naar het strand van Zeeland en ga zelf met een kor deze vissen vangen. Korren wordt gedaan met een groot sleepnet dat vanaf het strand met een lang touw over de zeebodem wordt getrokken. Na een trek wordt het net geleegd in een grote bak. Deskundige gidsen geven vervolgens uitleg over wat er gevangen is. Elke vangst is weer anders. Dit kan variëren van verschillende wieren tot de prachtigste anemonen en vissen.

Tot zaterdag 31 augustus, om 13.00 uur bij stranttent Paal 10 in “Kwade Hoek” (Goeree-Overflakkee). Aanmelden: via support@nvn-koi.nl. Noem svp je naam, adres en eventueel NVN-ledennummer.

Kosten: € 5,- per persoon (ter plekke te voldoen).

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App