LithSnoekWikipedia: “Het dorp Lith valt tegenwoordig onder de Gemeente Oss. Het kreeg bekendheid door het boek “Dorp aan de rivier” van Anton Coolen. Over een wiel dat ter hoogte van de wijk ‘Kapelse Wiel’ heeft gelegen doet een legende de ronde over een 800-jarige snoek die zo groot was dat het water een meter zakte als het dier over de dijk in de Maas sprong, om na enkele dagen weer terug te keren. Dit monster figureert ook enkele malen in Dorp aan de Rivier”. Cor van Sonsbeek en zijn schoonzoon Patrick van Alem hopen dat zij met Suncreek Koi  de legende van de snoek kunnen doen vergeten.

Al met al een mooi initiatief van de eigenaars en wij wensen hen dan ook veel succes toe.

Een uit de hand gelopen hobby. Zo luidt de slogan op de flyer die, vanwege de opening op 18 mei, gedrukt was. En zo kun je het inderdaad wel stellen. De aanleg van een 1000kuub natuurvijver achter de toenmalige champignonkwekerij van Cor van Sonsbeek vormde in 1996 de start van de hobby. Er werden wat Koi voor deze plas gekocht en toen ook schoonzoon Patrick een Koivijver ging bouwen werd het tijd om de handen ineen te slaan. Toen Patrick via Himitsu ook nog eens aan Japanreis won kreeg het idee van een eigen Koizaak vorm.

IMG_0581

Cor van Sonsbeek en Danny Gorrens bij de showvijver

Afgelopen maart zijn Cor en Patrick samen met Bas Erkens en Danny Gorrens van Himitsu naar Japan gegaan en hebben daar de vissen uitgezocht waarmee ze 11 verkoopbakken zouden vullen. De bakken zijn zeer ruim met een totaal volume van 120kuub en ze zijn gebouwd langs de buitenmuur van de voormalige kwekerij van consumptie paddestoelen. Op deze manier krijgen de vissen voldoende daglicht om de kleuren op peil te houden. Helaas waren de plexiglas tussenschermen voor de bakken nog niet geleverd.

IMG_0574

Verkoopbakken in het daglicht

Danny Gorrens kwam nog even langs bij de opening met een wel heel bijzondere Koi. Een Longfin Kumonryu voor in de ruime en mooi aangelegde showvijver. Voor een echte liefhebber een hele mooie vis maar voor de meeste hobbyisten een exemplaar dat men in de showvijver laat zwemmen. Al met al een mooi initiatief van de eigenaars en wij wensen hen dan ook veel succes toe.

IMG_0580

Longfin Kumonryu

IMG_0573

Mooi aangelegde showvijver

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App