Op Hemelvaartsdag wordt binnen het christendom herdacht dat Jezus Christus is opgevaren naar zijn vader in de Hemel. Op diezelfde dag dit jaar was het de zendeling Nico van Deijzen die door de hemel vloog – met New KLM World Business Class – onderweg naar de geestelijk vaders van onze hobby; de Koi Kwekers in Japan. Voor Koicentrum Zaanstad een mooie gelegenheid om hun Koi bestand uit te breiden. Of Nico vond wat hij zocht?!

 

“Wat mag je verwachten van deze jongeling die bijna vanaf de foto op huidkwaliteit te beoordelen is?”

We kijken graag mee over de schouders tijdens de Koi Hunt omdat we altijd nieuwsgierig zijn wat er nu weer vanuit het land van de rijzende zon naar het land zonder al te veel zon afreist. De Quest van Koicentrum Zaanstad voerde langs veel klinkende namen en er werden diverse interessante varieteiten betracht bij de kwekers die je hier ook op aan durft te spreken zoals Ai– en Budo Goromo bij Sakazume, en Platinum Ogon bij hij die bekend staat om zijn gepolijste vissen; Choguru. Maar Aoki en Yagenji waren goed voor een plastic zak en een elastiek die samen de aangekochte Koi op hun plaats en in leven moeten houden onderweg naar Nederland.

Het is onbekend of de inkoopstrategie van Nico werkt en of die misschien verband houdt met zij Yakuza geassocieerde verschijning. 😉 De Japanse kweker Satoshi lijkt op deze foto iig niet geïntimideerd.

Een wat minder bekende kweker is Satoshi. Deze had alhoewel geen grotere vissen, wel nog een ongeselecteerde groep tosai. Deze eenjarige Showa laat Nico graag zijn gezichtsveld een voor een passeren en dat resulteert in een duo die geen plastic zak krijgen toegekend. Dit tweetal mag zich nog eventjes tegoed doen aan de Japanse zomerzon en zal tot het najaar onder verzorging van de kwekers vertoeven. Dat wordt ook wel Azukari genoemd. Indien alles ontwikkeld zoals verwacht zullen deze vissen zelfs hun intrede mogen doen op de Niigata Nogyosai die dan zal worden gehouden.

Buiten diens reisverslag om wordt er dan stiekem een foto getoond van een tosai van 20cm van eveneens Satoshi. Deze Sanke is komt voort uit een kruising van de bloedlijnen van Momotaro en de bekende Sadazo bloedlijn, bekend om diens typische sumi. Wat mag je verwachten van deze jongeling die bijna vanaf de foto op huidkwaliteit te beoordelen is? De tijd zal het leren, het sumi zal zich wel laten gelden in de toekomst, maar hoe dan ook gaat dit een heel interessant visje te zijn om te volgen.

Satoshi Sanke: Momotaro x Sadazo bloedlijn

Met al deze potentie in de pocket zal Nico iig tevreden huiswaarts keren. Natuurlijk werd er nog veel meer moois gezien en betracht. Dit kun je lezen in zijn reisverslag op www.koicentrumzaanstad.nl. Wil je alles weten en dan kun je op 2e pinksterdag al de verhalen aan Nico zelf ontfutselen. Ze zijn dan de hele dag geopend.

 

Nico on the job

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App