She’s back… and better than ever! Jawel. Aanvakelijk was ik op het verkeerde been gezet en bij het aanschouwen van deze ‘meter plus gedaante’ dacht ik als eerste aan een Scandinavische hobbyist Thorsten Nagelsky die met een Mukashi Ogon al meer dan eens de Jumbo champion in de wacht wist te slepen. Dit was niet het geval en toch had ik al eerder kennis gemaakt met deze machtige Mukashi Ogon?!

 

‘de vis werd uit de show gehaald en er gingen geruchten dat de Koi zelfs dood zou zijn’

Screen Shot 2013-05-11 at 7.21.56 PM

Appeltern was toen – drie jaren geleden in 2010 – het speelveld waar de kolos van Koicenter Tiel een onfortuinlijke kanteling maakte in diens showvat. De temperatuur leek haar destijds te tergen tot ernstige proporties; de vis werd uit de show gehaald en er gingen geruchten dat de Koi zelfs dood zou zijn. Nou, aan die geruchtenstroom is nu wel een definitieve stop gekomen. De magistrale Mukashi haalt hier in blakende gezondheid de neus op. Deze is wel wat kort, maar he. Who cares, het dier is nagenoeg 105cm. De glans en het schubbendek zijn nog altijd netjes en simpelweg mooi. En kijk eens naar onderstaande foto van haar gestalte destijds op de Koi Show. Onbetwist een herstel dat verder gaat dan dat. Wat een beest nu zeg; Deze Koi zegt ‘blob’ in plaats van ‘blup’. ;-). Joachim Luisman mag trots zijn op de zorg die hen hebben verleent om de Koi van dal naar berg te dragen. Joachim is op zijn beurt dankbaar voor de adequate zorg die er meteen op de show is verleent aan de Mukashi destijds en het voelde dan ook gewoonweg goed om de Koi hier zijn comeback te laten hebben.

Schermafbeelding 2013-05-17 om 12.23.39

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App