SONY DSCWe zijn weer een maand verder en na het Koi-geweld van de afgelopen All European Shinkokai Koishow is het ook wel weer erg leuk om gewoon iets uit mijn eigen Q-bak te publiceren. De reacties waren afgelopen maand ook enthousiast toen ik startte met deze vergelijking. Twee tosai Shiro Utsuri uit hetzelfde nest maar op een andere wijze bij de Nederlandse dealers gekomen. En met een ander prijskaartje…

In de vorige blog heb ik jullie al kennis laten maken met beide Tosai. Ik legde jullie uit waarom deze vergelijking zo voor mij zo interessant was. Het verschil in prijs tussen de handpick Shiro Utsuri van KoiKichiWorld en de “box”-Shiro Utsuri van Daruma Koi heb ik echter nog niet genoemd. Laat ik vooropstellen dat beide vissen zeker niet duur zijn. De korting bij de Koiforum-aankoopactie zorge ervoor dat de KKW-Shiro 140 euro kostte. De Daruma-Shiro kostte 59 euro. Met een gemiddelde prijs van net onder de 100 euro ben ik dus zeer blij met de beide vissen. Zie hieronder de foto’s van de twee Tosai:

 SONY DSC

SONY DSC

De handpick Shiro Utsuri

 SONY DSC

SONY DSC

Samen in de bak

 SONY DSC

SONY DSC

De “box”-Shiru Utsuri

Bij beide vissenkomt het sumi steeds meer op. Zoals het er nu naar uitziet zal ik een vrij donkere en een lichtere Shiro Utsuri in mijn vijver hebben zwemmen. Qua groei doen ze niet voor elkaar onder. Beiden pakken voorlopig ongeveer een cm per week. Ook dat stemt tot tevredenheid. Ik ben benieuwd of er uiteindelijk een verschil in kwaliteit tot uiting zal komen.

 

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App