Untitled

Toshihiro Hirasawa (Marudo), Antheny, Bram, Yuji Tanaka (Okawa), Antoine, Hiroki Ueno, Bardo, Tiebo, Chikara Nogami, Remy, Aline en Yasuyuki Tanaka (Maruju).

De KoiQuestion stand was erg in trek vandaag. Vooral vanwege de workshop, maar meer nog vanwege een Oosterse ontmoeting met de kwekers hier in het Westen van Nederland. Ze waren bijzonder geïnteresseerd in het KoiQuestion t-shirt, ook onze video had een magnetische werking op de Japanse kwekers en zelfs gewillig om de workshop kwaliteit herkenning te attenderen.

Ok ok, dat laatste is niet helemaal waar natuurlijk, want er was meer sprake van een gezamenlijk bevinden van de Koi. Toch zijn ze ook niet ongevoelig voor de mening van Bram. Gegrond, dat zeker, want de conclusie aangaande de Koi van de workshop die Bram al twee dagen gaf, bleek dezelfde te zijn die ook de kwekers zouden trekken.

De KoiQuestion t-shirt was een tot de verbeelding sprekend kledingstuk voor de Aziaten. Ieder wilden ze er een stuk of wat meenemen en Ueno-san liep er reeds trots mee in de rondte.

Het was erg gemoedelijk en het voelde echt alsof ze even bij KoiQuestion op visite waren. We keken zelfs televisie samen; de video-compilatie namelijk die we draaien in onze stand, gemaakt door Remy van onze diverse avonturen, vormde een zeldzame inkijk voor de kwekers in de werkzaamheden van enkele andere kwekers. Die zien dat natuurlijk niet van elkaar, maar vinden het daarom niet minder interessant. Onder het genit van een kopje koffie bespreken we de diverse gebeurtenissen.

Een van de kwekers is De zoon van Hisashi Hirasawa, van de Marudoh Koi Farm. Het geluk wil, dat zowel Antoine als Antheny, de komende zomer werkzaam zullen zijn op deze farm. We hebben dan ook gebruik gemaakt van de gelegenheid om er voor te zorgen dat ze flink aan worden gepakt door Hirasawa-san als ze in hun zwembroek of waadpak de diverse werkzaamheden zullen verrichten aldaar.

Natuurlijk namen we ook de tijd voor een foto-moment en terwijl we in plaats van ‘Cheese’ een Japans scheldwoord uitspreken worden we op de gevoelige plaat vastgelegd. Enkele passerende hobbyisten fluisteren nog; “is dat…”. ” Ja, dat is Okawa-san” zo luidt mijn vroegtijdig repliek. Kwekers waar je je hele hobbyisten leven al tegenop kijkt, en dat loopt hier gewoon los.

Untitled

Oh, zit dat zo?!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App