Daar ga ik dan mijn bed weer uit. Lekker belangrijk zul je zeggen, voor mij wel want ik ga straks naar de De 3rd European Shinkokai Show 2013 te Rijswijk. Er zal weer veel hobby worden bedreven en ik zie mijn eigenste Team KoiQuestion weer! En oh ja. Voor iedereen die ons bezoekt hebben we een presentje.

Het zal een redelijk korte rit worden voor mij –drie kwartier- dit in tegenstelling tot Tiebo die uit het uiterste Noorden van ons onvolprezen land vandaan moet komen. Ik zie er naar uit om mijn collega’s weer te zien van KoiQuestion. Het is voor jou als lezer leuk dat wij verspreid over heel het land zitten echter dit beperkt ons om even te gaan buurten en een bakkie te doen bij de vijver. Om die reden is het gewoon leuk om elkaar weer te ontmoeten.

Wat ook leuk is en waar ik dan erg naar uitkijk, is te zien wie er Grand Champion geworden is. Zou Jeane Hoorne zijn titel van InterKoi 2013 te Duitsland ook in Nederland weten te prolongeren? Voor hem zou het wel erg leuk zijn, en uiteraard een bevestiging over hou hij zijn Koi houden beleefd. Hij zal in ieder geval veel concurrentie krijgen van de kampioen van vorig jaar. Vertigo, de Kohaku van Harry van der Hout is ook dit jaar weer een kanshebber. Of zou het een onverwachte Koi zijn die ingezonden is en met deze mooie prijs aan de haal gaat? Ik weet het niet. Vandaag, dat wil zeggen over enkele uren zal ik er achter komen.

Waar ik ook benieuwd naar ben is hoe de show opgebouwd zal zijn en hoe die er uit ziet als totaalplaatje. Ik weet dat er altijd kritiek zal zijn, echter ik weet ook dat de –vele- vrijwilligers keihard gewerkt hebben om de show tot een groot succes te maken. Immers er wordt kritisch gekeken naar deze eerste indoor Koishow. Gezien alle inspanningen zal het een groot succes worden.

Wat ook uniek is, is dat er een compleet nieuw watersysteem is aangelegd onder de vloer van het beursgebouw –ook weer de vrijwilligers– om de bowls van een constante waterstroom te voorzien. Dit heeft als grote voordeel dat er geen filter in de bowl komt te hangen waar de Koi zich aan beschadigen kan. Ik ben ook hiernaar benieuwd hoe dit er uitziet.

 

Wat ik wel zeker weet is dat onze stand – wij staan er ook – enorm groot is en prachtig is opgezet. Uiteraard is er weer een quiz om de kennis te vergroten en te delen. En belangrijk om te weten Bram Rohaan zal enkele keren per dag een workshop houden. Deze gaat over waar je moet opletten bij de aankoop van een Tosai in het algemeen en om te kunnen zien of deze groeipotentie heeft. Uit ervaring weet ik dat dit zeer leerzaam is. En, zeer belangrijk het is zeer laagdrempelig. Echt waar, het is zelfs zo laagdrempelig dat je eerst door een klein kuiltje moet!

Dus genoeg redenen om vandaag, morgen of zondag een kijkje te nemen bij de eerste indoor Koishow van Nederland; De 3rd European Shinkokai Show 2013 te Rijswijk. Wij – KoiQuestion – en alle standhouders op Koigebied zijn aanwezig om het een geslaagde show te laten worden.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App