Op de Interkoi Show in Duitsland, die vorige maand werd gehouden, hebben wij een video-interview mogen doen met de eigenaar van de Grand Champion; de Belgische hobbyist Jean Hoorne. Omdat we de vis inmiddels al een beetje kennen hebben we tijd om naast zijn gelukkig prijzen, ook dieper in te gaan over hoe Jean zijn vissen verzorgd en daar het toch knap is dat hij de vis voor de tweede keer naar het hoogste podium brengt op deze show, willen we natuurlijk enkele van zijn geheimen ontfutselen; want hij zal toch wel iets goed doen…
 

‘Zinkend voer is goed voor de vleesmassa’ – Jean Hoorne

Zinkend voer is goed voor de vleesmassa is een interessante quote die we uit het interview kunnen halen. hij vertelt verder dat bij een goede conditie, de vis ook dit weekend in Rijswijk te aanschouwen zal zijn. daar zal de vis de strijd aan gaan met waarschijnlijk Vertigo, de Kohaku van Harry van der Hout. De vissen kwamen elkaar vorig jaar ook tegen op deze show. Toen won de Kohaku, maar enkele maanden later in Arcen wist de Sanke de Kohaku weer af te troeven. Of zullen er toch nog outsiders zijn zoals Jean zelf al even aanhaalt?

Wil je deze Koi en vele andere in levende lijve zien, kom dan naar Rijswijk aankomende vrijdag, zaterdag of zondag.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App