thumbYes, nog een aantal weekjes wachten voordat het alweer tijd wordt voor de vierde editie van de Euregio Koishow te Oldenzaal. Dit keer op een andere locatie, maar nog steeds in het oude vertrouwde Oldenzaal. Hopelijk blijft het deze editie mooi droog, maar het weer heb je toch niet in de hand. Dat in tegenstelling tot de voorbereidingen voor zo’n evenement.

“We moeten natuurlijk ook de sponsoren niet vergeten. Zonder deze sponsoren zou er geen enkele show in Nederland mogelijk zijn”

Allereerst was er in 2009 een koi expositie, puur om te peilen of er genoeg draagkracht bleek voor een koishow in Tukkerland. Dit bleek zeer zeker het geval, waarbij de show jaar na jaar evolueerde en de kwaliteit van het product dat de organisatie neerzette als ook de deelnemende koi steeds verder toenam. In het kader van de aankomende show, die dit jaar voor het eerst op het Hulsbeek wordt gehouden, heb ik een interview afgenomen bij Wouter de Cocq van Delwijnen.

Patrick: “Wouter, we zijn inmiddels alweer bij de 4e editie aanbeland van de show. In de shows daarvoor is al de benodigde ervaring omtrent het reilen en zeilen van een show opgedaan. Hoe is de opgedane kennis uitgebouwd en welke aspecten zijn over de shows doorontwikkeld”?

Wouter: ”Zoals je wellicht weet zijn we 4 jaar geleden begonnen met een koiexpositie speciaal voor de wijk Berghuizen in Oldenzaal. Dit was een “show” met 5 vats een aantal stands met de bedoeling de mensen bekend te maken met koi. Dit is de organisatie en bezoekers toen dusdanig goed bevallen, dat er hard gewerkt is om een jaar later de eerste echte show neer te zetten. Dit was toen nog een eendaagse show. Om een voorbeeld te geven van verandering,de eerste shows werkte we bijvoorbeeld nog met de bekende brandweerslang om het water van de vats te verversen. Hier was vooral jij zeer bedreven in. Het leek werkelijk of je bij de vrijwillige brandweer zat. Nu werken we met een doorloopsysteem welke door twee van onze mensen zeer scherp in de gaten wordt gehouden. Ook de waterkwaliteit valt onder verantwoording deze jongens. Dankzij het doorloopsysteem kunnen we de waterkwaliteit constant houden. Natuurlijk wordt de kwaliteit van het water de hele dag door getest. Verder houdt de organisatie van de Euregio Koishow en natuurlijk de onmisbare vrijwilligers zich nagenoeg elk jaar bezig met tot nu toe “dezelfde show”. Zo weten we precies wat we moeten en is alles gewoon een stuk makkelijker”.

b4f3455195a5934f41e69dba64f0335c

Showposter Euregio Koishow 2013

Patrick: “Wat zijn de succesfactoren van de show geweest en waar moet nog aan gewerkt worden”?

Wouter: ”Ons motto luidt nog steeds, doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg. Natuurlijk is de één net iets knotsgekker dan de ander, maar vooraf en tijdens de show staat de Twentse nuchterheid nog steeds hoog in het vaandel. Dit verklaart denk ik ook het succes van de show zonder dat er gekke dingen gedaan worden. We moeten natuurlijk ook de sponsoren niet vergeten. Zonder deze sponsoren zou er geen enkele show in Nederland mogelijk zijn”.

Patrick: “Vervolgens zou ik het graag willen hebben over de keuze om over te gaan op het Hulsbeek als nieuwe locatie, terwijl de oude locatie ook zeker zijn charmes had. Wat is het idee geweest achter het besluit om te verhuizen”?

Wouter: “Natuurlijk had het park in Berghuizen zijn charmes.Tijdens de opbouw van het showterrein kreeg ik altijd weer kippenvel wanneer de stands weer tussen de grote groene bomen en struiken stonden. Sfeer was er zeker, en wat dat betreft een perfecte locatie. Na veel vergaderen en wakker liggen, hebben we dan toch besloten om de 4e editie in het Hulsbeek te houden. Omdat we merkten dat er elk jaar een groeiend aantal bezoekers kwam en we vaker “vol” moesten verkopen aan standhouders en deelnemers, zijn we tot dit besluit gekomen om aan de vraag te voldoen. Echter, Park Hulsbeek is zeker niet een mindere locatie.Een mooi open veld, licht glooiend en liggend aan de bosrand. Het is een prachtig park met meer dan voldoende parkeergelegenheid en het is gemakkelijker bereikbaar vanaf de snelweg A1”.

Untitled

Welke vis wordt de nieuwe titelhouder?

Patrick: “Ten slotte zou ik in willen gaan over de toekomstplannen van de Euregio koishow en wat de verwachtingen zijn voor de aankomende show. Niet alleen qua bezoekersaantallen, maar ook qua handelaren en showvats. Wellicht kun je ook alvast wat kwijt over de line up tot dusver”.

Wouter: “Wat we kunnen verwachten van de komende show kan ik echt niet zeggen.De locatie, de opzet, alles is weer nieuw. ook voor ons.Natuurlijk staat gezelligheid, en een ongedwongen sfeer voorop. En natuurlijk weer die Twentse nuchterheid-noaberschap mentaliteit. Wat handelaren betreft kunnen we nog niets zeggen. daar is het nu nog gewoon te vroeg voor.Wel zullen er meer vats staan dan vorig jaar. De telling staat nu op ruim 50 vats met enkele nieuwe zeer verrassende deelnemers.Verder hopen we natuurlijk dat de show en blijft zoals ze was in berghuizen”. “Wel of niet groter? het zelfde of meer bezoekers? Het maakt eigenlijk niet uit, als iedere bezoeker, deelnemer, dealer of vrijwilliger na de show maar met een goed gevoel naar huis gaat en in ieder geval volgend jaar weer de moeite neemt terug te komen naar Oldenzaal”.

Patrick: “Dat is een mooie afsluiter Wouter. Plezier beleven aan de hobby, dat is toch wel waar het om gaat. Bij deze wil je hartelijk danken voor dit interview en we zullen ons tijdens de voorbereidingen snel weer treffen”.

De Euregio Koishow heeft sinds kort een vernieuwde website voor de nodige info en om alvast in de stemming te komen: Ik zou zeggen kom het meemaken op 25 en 26 mei. De Euregio Koishow, Twentse nuchterheid en gezelligheid, je blijft er terugkomen.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App