Voorbereidingen BroodfabriekHet eerstvolgende koi-evenement zal plaats vinden op 10, 11 en 12 mei in de broodfabriek te Rijswijk. In de broodfabriek? Inderdaad, de derde All European Shinkokai Koishow zal gehouden worden in een overdekte evenementenhal. Dat dit vele meteorologische voordelen met zich mee brengt mag duidelijk zijn. Zo zijn bijvoorbeeld de vissen gebaat bij de beter te handhaven temperatuurschommelingen en zullen de bezoekers, ondanks de aanwezigheid van vele kuubs water, niet nat worden door een regenbui.

Het heeft de organisatie samen met een expert drie dagen gekost om al de afvoerleidingen onder de vloer te monteren.

Deze show is de eerste Nederlandse koi show die binnen gehouden zal worden. Hier zit echter ook een keerzijde aan. Er is niemand die je voor is geweest, maar er is dus ook niemand die het wiel alvast voor je heeft uitgevonden. Creativiteit is vereist om de eventuele onvoorziene problemen op te lossen.

Afgelopen week zijn de vrijwilligers al begonnen met de voorbereidingen om de broodfabriek klaar te maken voor de show. Het oorspronkelijke riool van de evenementenhal is niet berekend op de hoeveelheden water die de show vereist. Tevens zitten de afvoerputjes niet op de juiste plaats en ook de watertoevoer voldoet niet. Dit heeft doen besluiten een volledig nieuw buizenstelsel aan te leggen om al de wedstrijdvaten en standhouderplaatsen te kunnen voorzien van zowel een watertoevoer als een -afvoer. Om dit voor elkaar te krijgen was het nodig om op al de gewenste plekken gaten in de vloer te boren. Ook de slangen voor de luchttoevoer van de wedstrijdvaten worden in de vloer aangelegd waardoor er al met al heel wat gaten nodig zijn. Aangezien het een oud gebouw is waar de All European Shinkokai gehouden wordt kan je verwachten dat je op onvoorziene problemen stuit. Dit was ook het geval; het beton van de vloer is extreem hard en we mogen zeggen goed voorzien van betonijzer. Maar met een 200% inzet van vrijwilligers en professionals (en een paar extra boren versleten te hebben) is de eerste klus dan toch geklaard.

Voorbereidingen Broodfabriek

Boringen om de juiste diameters leidingwerk aan te brengen.

 

Vervolgens was de monsterklus van het installeren van het leidingwerk aan de beurt. Dit moest op een professionele manier gebeuren want er mogen geen lekkages of verstoppingen ontstaan. Het heeft de organisatie samen met een expert drie dagen gekost om al de afvoerleidingen onder de vloer te monteren. Toch is het team trost dat het is gelukt om in een recordtijd alles te installeren. Het was namelijk niet niks om gebukt in de kruipruimte, over de volledige lengte van de hal (meer dan 250 meter) buizen aan het plafond te moeten bevestigen, terwijl ze kruipend en klimmend, over en onder, de buizen en kabelgoten moest manoeuvreren.

Voorbereidingen Broodfabriek

Meters PVC moeten zorgen voor de watervoorziening.

 

Nu op het moment van schrijven is het team begonnen met het transport van Appeltern naar Rijswijk. Hierover meer in de volgende update.

Voorbereidingen Broodfabriek

Convoy Exceptionel

 

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

3 reacties

  1. neem aan dat KQ ook aanwezig is ?

    zelf hoop ik vrijdag ook in de gelgenheid te zijn naar Rijswijk te komen.

    😉

    • als ik er ben vrijdag zal ik zeker KQ niet overslaan Engel, 😉

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App