DSC_0717 - Version 2 Wat een imposante kop, is het niet? Dit is de kop van een typische ‘old-school’ Sanke, alhoewel de vis zelf eigenlijk niet zo oud is. Het lijkt er op dat ze een beetje gemeen kijkt, maar ik denk niet dat ze dit zo bedoeld hoor. Bij deze Sanke hoort een interessant verhaal. Het begon allemaal in het jaar 2011, het jaar waarin ik zeven maanden op de Dainichi Koi Farm heb gespendeerd…

Aan het einde van mijn verblijf was het ook tijd voor de laatste grote activiteit van het jaar voor de Dainichi Koi Farm, namelijk de Ikeage! De heilige oogst van een koikweker. Op een gegeven moment was ik een vijver met jumbo’s aan het oogsten in het Kawaguchi gebied. In dit gebied bevinden zich vele farms, waaronder Hirasawa Marusei, Maruhiru (zoon van Marusei) Choguro en Miyatora. Niet lang nadat we begonnen waren met het liften van de Koi, kwam er een Ornafish auto langs met daarin Chris en Stefano Rivola. En natuurlijk kwam deze weer terug! Ik had het geluk dat beide goed zijn in het hanteren van een camera en zo kon ik eindelijk wat foto’s van mezelf tijdens een ikeage krijgen! Ook Stefano was gelukkig, omdat hij nog even mocht helpen met het slepen van het net en het vervoeren van de Koi naar de vrachtwagen.

10

Ik met een bepaalde Sanke… Picture made by Stefano Rivola

Wanneer ik terugkeek naar de foto’s die van mij waren gemaakt, viel me een bepaalde Koi op (van toevallig één van de mooiste foto’s). Deze Koi kende ik al wat langer dan vandaag… Deze Koi was namelijk het jaar daarvoor aangekocht door een Nederlandse hobbyist (via Makoi), waarbij ik nog assisteerde met het bowlen van de Sanke! En nu, enkele jaren later zag ik haar weer. Ditmaal op de Interkoi (13 & 14 april 2013), toen ze een tweede prijs won:

DSC_0716

Een Sanke die ik niet snel meer zal vergeten!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App