Verboden voor ReigersDit overkwam mij weer, na lang zoeken in mijn vijver was ik Kika mijn KikaKata Sanke welke ik gekocht had ten bate van de Kikastichting kwijt. Kwijt in de zin van weg, opgegeten door die *&^$#@##$$$%%$#%$#### Reiger. En soms gebeuren dingen die moeten. Niets is toeval alles gebeurt omdat het gebeurt. Daarom zeg ik toeval bestaat niet.

Wat gebeurde er dan? Gerjan Romyn van het bekende House of Kata en sponsor van de KikaKataCup belde mij omdat ik een ammonium vraag had. De vraag doorgenomen en nog even over koetjes en kalfjes gesproken. In Koitermen krijg je dan dit: nog even over OyaGoi-tjes en Tossai-tjes gesproken. En zo kwam het onderwerp op de KikaKoi welke ik gekocht had. Gerjan zegt ach man wat een pech, zo jammer, ik ga eens kijken wat wij daar aan kunnen doen. Ik zeg “niet veel meer want mijn Kikaatje is in de grote snavel van de grote boze lelijke Reiger verdwenen om vervolgens in zijn maag te belanden. Dus daar helpt geen Koidokter tegen aan”.

Reiger eet

Schrikbeeld van elke Koi-hobbyist.

Nee,nee, nee zegt Gerjan dat bedoel ik niet, ik heb nog 9 KikaKoi zwemmen en ik denk voor zo’n pechvogel als jij bent (om maar in de terminologie te blijven) zorg ik dat je alsnog de kans krijgt om mee te doen aan de wedstrijd. Nu moet ik eigenlijk een groot stuk wit maken om te benadrukken hoe stil ik van deze woorden was. Ik krijg gewoon een nieuwe KikaKoi om deze uit te laten groeien tot een grote Sanke waar ik dan een nog mooier verhaal bij heb dan “kijk dit is een KikaSankeKoi” is dat nou leuk of niet leuk?

En zo gebeurt het deze week dat ik mijn nieuwe KikaKata Sanke ga halen en lekker zijn rondjes bij mij mag zwemmen. Dit wordt onze nieuwe aanwinst! Om zo uit te groeien tot een mooie KikaSanke!

1

Nieuwe KikaKata Sanke

En zo zie je maar toeval bestaat niet,……….of wel? Vanaf vandaag heb ik draad gespannen om deze ellendige vogel te weren.

IMG_0830

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

2 reacties

 1. Engel,

  tja.. soms hebben mensen toch wel pech.
  Wel tof te lezen dat het zo op deze wijze kon worden opgelost.
  Hulde dan ook aan de organisatie.

  Ik wens je veel plezier met de nieuwe aanwinst, want deze mag dan misschien niet je 1e keus zijn, “het verhaal achter de vis” is exact gelijk 😉

  Deze vis heeft dan wel een anti reiger behandeling ondergaan, maar die draden lijken me ook een erg goede maatregel te zijn voor dit soort risico’s.

  gr jan

 2. Jeroen Van Gaalen on

  Goed geregeld! Jammer van je eerste keus maar wie weet hoe deze Sanke zich zal ontwikkelen.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App