Ik hoorde al eens van de zogenaamde geboorte boeddha en zelf kreeg ik van mijn vader een klein boompje ter ere van de geboorte van mijn dochter Manou, maar wat nu als je dochter Isa heet? Juist, een geboorte Koi van de gelijknamige kweker ligt dan veel meer voor de hand natuurlijk. Het verhaal van Marco den Boer…

 

 

 

‘Ik hoef gelukkig niet echt een smoes te verzinnen, mijn partner deelt mijn liefde voor de vissen’

 

Tiebo: dat is nog eens een goed idee Marco, om je dochter te vernoemen naar een kweker. Is de kweker ook daadwerkelijk een inspiratiebron geweest voor de naam van je dochter?
Marco: De moeder kwam met de naam en ik kon het alleen maar goedkeuren 🙂

Tiebo: En toen bedacht je het mooie maar met het nog mooiere te vereenzelvigen?
Marco: Inderdaad, wat is er dan mooier om voor je dochter van de gelijknamige kweker een tategoi showa te kopen. Met dit idee heb ik Gerwin van RelaxZen op pad gestuurd met een geboortekaartje om Isa een mooie showa voor mijn dochter te laten selecteren.

Isa HQ Sowa

Tiebo: Zwemt de Koi inmiddels bij jullie thuis?
Marco: Ik heb de Koi meteen maar laten meedoen aan het show en grow project van Relaxzen.
Ik denk dat hij daar aardig in is geslaagd en onlangs op 20 april heb ik de Koi opgehaald om de vis bij mij in de vijver verder te laten ontwikkelen.

Isa Showa owned by Marco den Boer

Tiebo: Hoe lang ben je al hobbyist en op welke wijze belijd je deze?
Marco: Ik ben in 1997 begonnen met de hobby. Eerst nog bij mijn ouders thuis en sinds 2007 heb ik mijn huidige vijver van 60 m3. Ik ben al twee keer naar Japan geweest om vissen te kijken en kopen. Mijn ambities worden steeds hoger; steeds hogere kwaliteit vissen.

Tiebo: Wat gaat je volgende smoes zijn om een Koi te kunnen kopen? 😉
Marco: Ik hoef gelukkig niet echt een smoes te verzinnen, mijn partner deelt mijn liefde voor de vissen.

Tiebo: Ik prijs je een gelukkig man, bedankt voor je bijzondere verhaal en wellicht mogen we Isa nog eens zien om de ontwikkeling in kaart te brengen.
Isa Showa & Isa den Boer

Heb je ook een bijzondere Koi of een bijzonder verhaal bij een Koi? Neem dan gerust contact met ons middels het contactformulier of stuur een email aan info@koiquestion.com

 

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App