218174_101328986544351_3229943_aAfgelopen weekend werd in San José, Califorië voor de zesde maal de ZNA NorCal Koishow gehouden. Zoals men op de website van de Northern California afdeling van de ZNA stelt, gaat het bij de ZNA NorCal Koi Show vooral om de leerzaamheid en de mogelijkheid om de kennis op Koigebied te vergroten. Reden voor ons om ook even bij deze Amerikaanse show stil te staan… Sharing Knowledge.

2013ShowPoster_Web

De showposter van de NorCal Koishow 2013

Voor veruit de meesten van ons Europeanen is de Amerikaans Koi-scene zowel letterlijk als figuurlijk een ver-van-mijn-bed-show. Dat wil niet zeggen dat die scene niet bestaat. Sterker nog, ook aan de andere kant van de Atlantische Oceaan wordt jaarlijks een groot aantal shows georganiseerd met kwalitatief hoogstaande Koi. Zie hieronder een filmpje dat Victor Tran postte op het Koi-Bito forum.

Onderstaande collage geeft een beeld van enkele Grand Champions van eerdere edities van de ZNA NorCal Koishow. Stuk voor stuk vissen die niet zouden misstaan op de Europese shows.

 Voorgaande kampioenen ZNA NorCal KoiShow

Het tweede filmpje, eveneens van Victor Tran, toont zowel de Grand Champion als de Reserve Champion. De titel ging naar de Kohaku en de runner up is de Showa waar het filmpje mee begint. En ja, dat is dezelfde Showa die je hierboven ziet als Grand Champion van 2008 én 2010! Echt een prijzenpakker dus. Zowel de Grand Champion als de Reserve Champion zijn eigendom van David Tran.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App