Screen Shot 2013-04-24 at 4.17.55 PM Klinkende namen in de Broodfabriek: het kan niet anders gezegd worden. De juryleden voor de 3e editie van de All European Shinkokai Koi Show, welke op 10, 11 en 12 mei aanstaande zal plaatsvinden, zijn inmiddels bekend. De showvaten schijnen nu ook allemaal gereserveerd te zijn en ook de Bonsai wedstrijd zal internationale deelnemers hebben. Maar wie nu de juryleden zullen zijn…

Door inspanningen van onder andere Ornafish en KoiQuestion zijn de volgende kwekers en bekende koipersonen binnenkort op de show te bewonderen:

– Toshihiro Hirasawa (Marudo)
– Yasuyuki Tanaka (Maruju)
– Hiroki Ueno (Ueno Koi Farm)
– Yuji Tanaka (Okawa)
– Chikara Nogami (Nogami Koi Farm)
– Mike Snaden (Engeland)
– Josef Bertram (Duitsland)

Toshihiro Hirasawa is de zoon van Hisashi en zal binnenkort het roer overnemen op de Marudo Koi Farm. Het zal een speciale ontmoeting worden, omdat Marudo de farm was die mij het leven als koikweker introduceerde.

toshi_28Small29

Toshihiro aan het werk

Yasuyuki Tanaka is de middelste van de drie Tanaka broeders die allen werkzaam zijn op de Maruju Koi Farm. Maruju staat bekend om zijn Tancho Kohaku, maar blinkt nu ook steeds vaker uit met hun afwijkende Showa.

Hiroki Ueno staat aan het roer van de Ueno Koi Farm, welke op het zuidwestelijke eiland Kyushu gevestigd is. Zijn specialiteit is ook Showa en dat was op de afgelopen All Japan Koi Show wel duidelijk: één van zijn Showa won namelijk de derde plaats (Best Jumbo Go-Sanke)!

Ueno san & Tjaard

Hiroki Ueno samen met Tjaard van KoiKichiWorld

Untitled

Best Jumbo Go-Sanke (3e prijs) op de 2013 All Japan Koi Show, gekweekt door Ueno

Yuji Tanaka van de Okawa Koi Farm, welke ook gevestigd is op het eiland Kyushu, kwam ik deze maand nog tegen op het 7e KOI-S Festival in Indonesië. Een erg bescheiden en goedgemanierde kweker, die tevens Engels spreekt.

Okawa handling Koi

Yuji Tanaka van Okawa werkt zich in het zweet

Chikara Nogami is de 20-jarige zoon van Hisato Nogami en zal waarschijnlijk zijn eerste internationale debuut maken op een koishow.

DSC_0229

Chikara Nogami toont zijn tablet welke werd gebruikt tijdens het jureren op de All Japan Show dit jaar

En van de Japanners gaan we naar de Europese juryleden: Mike Snaden is een Koi fenomeen uit Engeland, waar hij zijn zaak Yume Koi runt. Hij spreekt Japans, is minstens drie maanden per jaar in Japan om de beste Koi te bemachtigen en wordt vooral begeerd om zijn kennis met betrekking tot Koi ontwikkeling in combinatie met omgekeerde osmose systemen.

mike-snaden

Mike Snaden

Josef Bertram is een Duitse Koi handelaar welke al decennia lang richting het land van de rijzende zon trekt om Koi aan te kopen. Zo heeft hij naar mijn weten zelfs een Kohaku bij Dainichi laten opgroeien welke nu dienstdoet als ouderdier. Zijn Koi-oog zit dus ook wel snor!

G_Takehiro Omosako_Josef Bertram_Foto S_ Quillmann

Josef Bertram lift samen met Takehiro Omosako een jumbo op de Interkoi 2011

Zien we jou straks ook op de All European Shinkokai Show op 10, 11 of 12 mei?

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App