SONY DSCAan het showvat bij de KikaKataCup was het een komen en gaan van deelnemers die hun Sanke kwamen uitzoeken. Het is dan ook niet te doen om van iedereen een verhaal te schrijven maar bij Michiel Hazenberg doe ik dat dus wel. Toen Michiel namelijk aan het vat verscheen viel mijn oog direct op de versierselen op de arm van Michiel. Een full-colour tattoo sleeve in Japanse opstelling is de aanleiding voor een kort interview.

 

 

 

Jeroen: Michiel, leuk dat je mee wil werken aan dit artikel. Hoe lang zit deze tattoo sleeve al op je arm?

Michiel: We zijn er al twee jaar mee bezig en ik hoop eigenlijk dat hij komende zomer helemaal af is. Er moet nog een stukje ingekleurd worden.

DSC06708

Een kleurrijk geheel dat nog iets kleurrijker zal worden

Jeroen: Twee jaar bezig is een behoorlijke tijd.

Michiel: Tja, ook een tattoo is een kostbare hobby en er gaan toch heel wat uren in zitten.

Jeroen: Ik ken het probleem… Is dit je eerste tattoo of loop je al langer mee op dat gebied?

Michiel: Nee dit is zeker niet mijn eerste plaatje. Ik ben ooit met iets kleins begonnen om “me af te zetten tegen de maatschappij” en je weet wat ze zeggen… Het werkt verslavend.

DSC06704

De Koi siert de onderarm

Jeroen: Ja ook daar ben ik bekend mee. Maar dan is het toch een behoorlijk aangaan om zo’n sleeve te laten plaatsen. Ik neem aan dat je daar wel even over gedacht hebt?

Michiel: Dat is inderdaad niet iets dat je ineens laat doen. Ik heb er lang over gedacht en vond het ook lastig vanwege de indruk die mijn baas van me zou kunnen krijgen. Uiteindelijk heb ik de knoop dus toch doorgehakt.

Jeroen: Was je wel meteen zeker van de stijl waarin je sleeve zou moeten zijn?

Michiel: Ja absoluut. Het moest Japanse stijl zijn en er moest een Koi in zitten en dat is gelukt.

DSC06706

Een geisha mag niet ontbreken

Jeroen: Is jouw tattoo gemaakt naar een bestaand ontwerp?

Michiel: Nee in principe niet. Verschillende onderdelen zijn afkomstig van bestaande plaatjes maar het grootste gedeelte is er door de tattoeerder bij gemaakt. Het lichaam van de draak is bijvoorbeeld “free-hand” erop gezet. De kop is wel een bestaand ontwerp.

DSC06707

De drakenkop

DSC06705

Ook typisch in de Japanse stijl

Jeroen: Het is een mooi kunstwerk geworden. Waar heb je dit laten doen?

Michiel: Deze wordt helemaal geplaatst door Skinworx in Assen

Jeroen: Zoals gezegd, een mooi kunstwerk. Succes met de laatste loodjes, al weet je nooit of dat de laatste zijn…

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.