SONY DSCZaterdagochtend 13 april 2013. Het is 06.15 uur en mijn wekker slaat aan. Tijd om op te staan want om 09.00 uur start de verloting van de Yamamatsu Sanke voor de KikaKataCup. Batterij van de camera opgeladen? Check! Batterij van de telefoon? Check! Map met formulieren voor de speciaal uitgeschreven prijsvraag mee? Check! Nog even de honden uitlaten en de vissen voeren en dan om 08.00 uur de auto in. Op naar Andelst wetende dat er dan al velen onderweg zullen zijn.

 

Ik ben benieuwd wie er uiteindelijk in Arcen met de eer gaat strijken voor deze competitie

Bij aankomst bij Daruma Koi stond er al een groot showvat klaar waaromheen de deelnemers maar ook de inpakkers ruimte genoeg hadden. Niet de drukte langs het vat zo heel groot zou worden overigens. Daar had de organisatie namelijk een strak schema voor opgesteld. Elke deelnemer of deelneemster wist rond welke tijd hij of zij aan de beurt zou zijn. Het gevolg, een gesmeerd verloop van de dag, veel tevreden gezichten en weinig stress voor de vissen.

DSC06594

De Sanke wachten rustig op hun nieuwe baasjes

 

Keurig op tijd wordt gestart met de nummer 2 op de lijst. Frank Marcus, de nummer 1 van de lijst, kon door omstandigheden niet aanwezig zijn maar heeft wel zijn keuze kenbaar gemaakt. Nummer 64 zal uit zijn naam geveild gaan worden op de Holland Koi Show en de opbrengsten gaan natuurlijk weer naar Kika.

SONY DSC

Doe mij die maar

 

Elke deelnemer of deelneemster wist rond welke tijd hij of zij aan de beurt zou zijn

De gekozen vissen werden vakkundig ingepakt door Gerjan Romijn en vervolgens door Jan van Schaik in een doos verpakt. Daarin verder natuurlijk een zak House of Kata voer en het formulier met de speciaal voor deze actie uitgeschreven Sanke-prijsvraag. Echt een prijsvraag waar de deelnemers iets van kunnen leren en waar leuke prijzen mee te winnen zijn.

DSC06599

Het prijsvraag-formulier verraadt veranderingen bij KoiQuestion

 

Een ander extraatje dat voor de deelnemers geregeld was, was de mogelijkheid hun vijverwater eens op een speciale manier te laten testen. Marcel Berghmans had voor de gelegenheid een testopstelling opgebouwd waarin door middel van ion-chromatografie de samenstelling van het water op ion basis kon worden vastgesteld. Met de uitslagen kan Marcel zien in welke regio de vijver zich bevindt en ook uit welke groep voermerken de vissen gevoerd worden. Zeer interessante materie en er werd dan ook veelvuldig gebruik gemaakt van deze mogelijkheid.

SONY DSC

Marcel Berghmans achter de ion-chomatograaf

 

Ook de winnaar van de voorgaande editie van de KikaKataCup, Marcel Lublink, was aanwezig om een nieuw visje uit te zoeken. Hij zal zeker gaan proberen zijn titel te prolongeren. Onze eigen Bardo Wesselius en Engel Kromhout van der Meer zochten ook een Sanke uit. Met het oog op het volgen van de ontwikkeling en de steun voor het goede doel uiteraard.

SONY DSC

Marcel op zoek naar een nieuwe winnaar

 

DSC06676

Engel legt zijn keuze vast.

 

Al met al was het weer een geslaagde dag, goed georganiseerd, goed gepland en goed verzorgd. Ook dat laatste mag niet vergeten worden! Het feit dat grote bedrijven als Sligro en Unilever daarin hun bijdrage hebben geleverd is dan ook zeker het vermelden waard.

Nu is het verder aan de nieuwe eigenaars van de vissen. Ik ben benieuwd wie er uiteindelijk in Arcen met de eer gaat strijken voor deze competitie en natuurlijk wie de winnaar zal worden van onze prijsvraag. Deelnemers succes!

Reacties

2 reacties

 1. leuk verslag Jeroen,
  ik zie dat op de foto waar de tweede uit de lijst zijn visje kiest, ook de mijne zwemmen. ben blij dat hij niet voor de kuchibene Sanke gekozen heeft. want die zwemt nu hier 😉

  het was zeker een erg gezellige dag, en de meting van Marcel was zeer verhelderend, alles kon gevonden worden mits het zich in het water bevondt. ik wil ook hier nogmaals benadrukken dat dit enkel en alleen mogelijk is met een goede en strakke organisatie en wil daarom ook wederom iedereen die dit mogelijk maakt erg hartelijk bedanken voor hun tijd en inzet vooral Jan v.S. , Wouter Z. , Gerjan R, Raijmond B. house of Kata en verder iedereen die ik nu niet noem maar die echter achter de schermen zeker hun belangrijke steen bijgedragen hebben en nog bijdragen 😉

 2. mooie reportage Jeroen,

  En tja… er waren veel mensen van KQ aanwezig 😉
  Volgens de signalen die ik hoor heeft iedereen een leuke dag gehad, en is alles ook goed verlopen.
  De nieuwe eigenaren lopen al her en der op de fora te pronken met hun nieuwe aanwinst(en).
  Ik hoop ook dat veel mensen mee zullen doen met de leuke prijsvraag die jullie hebben opgesteld.
  Dat werd wel toegezegd althans….

  gr en tot de volgende keer maar weer.

  jan

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App