SONY DSCAfgelopen zaterdag stond de eerste in de rij van aankoopacties / verlotingen / growouts op de agenda. De door Koiforum.nl en KoiKichiWorld georganiseerde tosai-aankoopactie trok deelnemers uit het hele land richting Ridderkerk. Uiteindelijk zouden 97 jonge vissen uit  vijf verschillende soorten met hun nieuwe eigenaar naar huis gaan. Met een gesponsorde goodybag en een heuse hamburger-stand was het echt een dagje uit. Het seizoen is begonnen!

Bij binnenkomst bij KoiKichiWorld werden de deelnemers getrakteerd op het boek Nishikigoi, De stille kracht van Shinji. Daarbij kreeg men ook nog eens een tasje met daarin een Boeddha beeldje, gesponsord door buddhakado, een zakje Bacto Plus voer en wat informatie en stickers van onder andere Koi-Idol. Dat was alvast mooi meegenomen. De zon scheen er ook nog bij en dat was voor de buiten gehouden verloting een groot pluspunt. Zie hieronder een foto-impressie van hoe de dag is verlopen.

SONY DSC

Lekker druk rondom de bowl

SONY DSC

Ronald en Petra zorgen voor de inwendige mens

SONY DSC

De eerste groep, Showa van Yamatoya

SONY DSC

Matsue Mukashi Ogon

SONY DSC

Matsue Kohaku

SONY DSC

Shiro Utsuri van Okawa

Na de Shiro Utsuri gingen er ook nog Chagoi van Okawa in de bowl. Daar heb ik helaas geen foto’s van maar van wat ik inmiddels op Koiforum heb gezien zat het met de Chagoi ook wel goed. Ik was zelf eerst niet van plan mee te doen maar ik kon het toch niet laten. Ik heb dit keer meegedaan met een Shiro Utsuri en het zou zo maar kunnen dat ik komende week nog een keer op en neer rijd voor een Kohaku… Zoals ik al eerder zei is het seizoen begonnen.

SONY DSC

Mijn eigen aanwinst. Ik ben benieuwd hoe deze gaat ontwikkelen.

 

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.