Screen Shot 2013-02-02 at 4.02.10 PMHet voelt geweldig om present te zijn op de plek waar speciale momenten binnen de Koi historie plaatsvinden. Eigenlijk werd er geen nieuwe geschiedenis ‘gemaakt’, maar eerder herhaald. Hoe je het ook went of keert, het voelt heel bijzonder om onderdeel uit te maken van deze groep koiliefhebbers en zulke ervaringen op te doen. Deze All Japan Show was ik in de mogelijkheid om één van de hoofdrolspelers te interviewen, namelijk de eigener van de Grand Champion, genaamd Hartono Soekwanto (uit Indonesië).

De hoofdrol was weggelegd voor de 9 jaar oude en 98 centimeter lange Kohaku, gekweekt door Sakai Fish Farm uit Hiroshima. Niet lang geleden won ze de ‘Grand Slam’, door Grand Champion te worden op de 40e Rinyukai Koi Show in 2009, de 47e Zen Nippon Airinkai (ZNA) Koi Show en de 42e All Japan Combined Nishikigoi Show in 2011. En nu, in 2013, breidt deze geweldige Kohaku, welke eerst luisterde naar de naam M Legend, haar lijst van overwinningen uit met een vierde titel op de 44e editie van de All Japan Combined Nishikigoi Show. Luister wat haar overwinning betekent voor haar nieuwe eigenaar Hartono Soekwanto:

De overwinning van Mu Lan maakt het nog bijzonderder door het feit dat ze ook nog eens moeder van 700.000 kinders is geworden in het voorjaar van 2012. Hiermee werd ze trouwens ook het ouderdier met de meeste nakomelingen ooit bij Sakai Fish Farm. Ze heeft de geschiedenis herhaald door de prestaties van Loran, de door Ogawa Fish Farm gekweekte Kohaku welke de All Japan Show in 1990 en 1992 (22e en 24e editie van de show). In alle 44 edities van deze show, hebben maar twee Koi het ooit gepresteerd om tweemaal te winnen. De vraag is nu natuurlijk waar dit zal ophouden. Wat kunnen we nog meer van haar verwachten? Zal deze 9 jaar oude en 98 centimeter lange Sakai Fish Farm Kohaku, nu genaamd Mu Lan, haar derde Grand Champion titel winnen in 2015?

Best in Variety Kohaku

Waar zal het ophouden voor Mu Lan?

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App