De stemmen zijn geteld, de uitslag bekend. In de besloten Facebook groep voor de KoiQuestion grow-out werden de deelnemers in de afgelopen twee weken gevraagd hun oordeel te vellen over de Showa die misschien wel de hunne worden. Het ging echter niet om de beste, maar juist om de mindere goden?!

“Dit verplichtte de deelnemers alle Koi in ogenschouw te nemen in plaats van alleen maar te kijken welke zij de mooiste vinden”

De KoiQuestion grow-out is reeds springlevend onderweg. De deelnemers tonen zich allen zeer betrokken en er worden nu al inzichten gedeeld tussen de deelnemers onderling. Zij waren dan ook wel aan het denken gezet, want ze kregen de macht om ieder drie stemmen uit te brengen in een heuse exit-poll. De twee Showa met de meeste stemmen zullen niet deelnemen aan de verloting op 19 mei aanstaande. Dit verplichtte de deelnemers alle Koi in ogenschouw te nemen in plaats van alleen maar te kijken welke zij de mooiste vinden. Kijken en vergelijken. De moeilijkheid berust zich erin dat men puur en allen af moet gaan op een enkele foto. De uitslag:

Er waren 14 Dainichi nakomelingen die helemaal geen stem kregen en waarvan de deelnemers dus eenduidig vinden dat zij van de gewenste kwaliteit zijn. 10 anderen moesten het met 1 of enkele stemmen stellen. De overige vijf vielen wat minder in de smaak bij de deelnemers en bracht uiteindelijk ook twee duidelijke afvallers op die niet werd geprefereerd door de deelnemers. De afvallers nr. 8 en nr. 12, die met respectievelijk 13 en 15 stemmen 16 en 19% van de stemmen naar zich toe hebben weten te trekken. Heeft dit vooral met de hun patroon of lichaamsbouw te maken? De deelnemers zullen binnenkort gevraagd worden om een korte toelichting omtrent hun gemaakte keuze, maar nu al is de discussie welkom. Hebben ze een juiste keus gemaakt naar jouw mening?
08 2712 27

Voor wie de overige Showa niet meer vers in het geheugen heeft, vind je hier een totaal overzicht. In de beschrijvingen vind je ook per vis het aantal stemmen en bijbehorende percentage terug.

De Showa worden besproken door respectievelijk Shigeru Mano in een video en Bram Rohaan tijdens de workshop

Of dit ook daadwerkelijk de mindere goden zijn, valt nog te bezien. Tijdens de verlotingsdag zullen deze vissen ook in levende lijve aanwezig zijn en worden besproken door respectievelijk Shigeru Mano in een video en Bram Rohaan tijdens de workshop. Dan zal ook de waarde van dit leermoment zich uiten.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

10 reacties

 1. Jeroen Van Gaalen on

  Verrassende uitslag! Ik had nummer 12 op basis van de hoeveelheid sumi wel verwacht. Nummer 8 is echter een vis die ik niet verwacht had. Volgens mij kan die wel eens verrassend goed uit de hoek komen.

 2. Nummertje 8 was wat mij betreft niet afgevallen.
  Dit betekent dat er nog 2 inzitten die ik liever had zien vliegen 🙁

 3. Nummer 8 afgevallen….
  Die wil ik graag zien als de koi yonsai is.
  Wedden dat iedereen de koi dan fantastisch vind!
  Voor zulke koi heb ik nog wel een plekje.

 4. Ook ik was in eerste instantie verwondert maar als je nr 8 nogmaals bekijkt dan kan ik mij voorstellen dat hij gekozen is. Het rood is erg dun als je het op de foto ziet. Maar het is heel moelijk de kwaliteit van een foto te beoordelen. De foto’s ziojn kwalitatief ook niet optimaal.

 5. Bas van der Hulst on

  @jack: het was nog lastig zat om de minsten te selecteren vonden wij, er waren er nog een aantal waarvan we dachten “momenteel nog niet zo heel boeiend qua patroon, maar wellicht dat deze ons in de toekomst gaat verrassen als de vis zich verder ontwikkelt”

 6. Bas van der Hulst on

  ik meen dat we nog een motivatie bij de keuzes moeten geven, dan zal e.e.a. toch wel duidelijk worden denk ik?

 7. john de leur on

  num 8 is voor mij onbegrijpelijk de koi is buiten het patroon perfect. weet zeker dat dit een pracht exemplaar wordt. deze had ik graag groot gebracht in mijn verwarmde binnen vijver.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App