“Het begrip onconventioneel heeft eigenlijk meerdere betekenissen zoals experimenteel, hip en ongeregeld. Deze vis moet moet het misschien niet hebben van haar patroon maar van haar voorkomen in het algemeen die beslist als hip en ongeregeld mag worden bestempeld.” – Nico Sellis

Nico Sellis kocht onlangs een Showa die beslist opzien baart. De hobbyist is hard op weg zijn Koi bestand te verbeteren, omdat dit nu eenmaal hobby is, maar ook vanwege zijn ambitie om mee te gaan doen aan Koi Shows. Hiertoe mag hij zich onder andere trotse deelnemer aan de KoiQuestion grow-out noemen en daarmee geeft Nico reeds aan dat hij best iets aan durft op Koi gebied. Zo ook met de aankoop van een showa, gekweekt door Maruju en aangeschaft bij Koicenter Tiel;

Special Ginrin Showa bred by Maruju, handled bij koicenter Tiel, owned by Nico Sellis

Tiebo: Wat heeft deze Showa in je los gemaakt? Wat spreekt je zo erg aan?
Nico: De showa heeft een super body en een goede huidkwaliteit. Zo een verschijning en dat met 1 jaar en 8 maand oud. Het patroon is alles behalve dan gewoon of gebruikelijk en erg onconventioneel. Het begrip onconventioneel heeft eigenlijk meerdere betekenissen zoals experimenteel, hip en ongeregeld. Deze vis moet moet het misschien niet hebben van haar patroon maar van haar voorkomen in het algemeen die beslist als hip en ongeregeld mag worden bestempeld. Ook het ginrin wat deze showa bezit is van bijzondere kwaliteit.

“… maar een lelijk eendje kan zich ontpoppen tot een mooie zwaan”

Tiebo: Hoe denk je dat je tegen deze vis en zijn patroon zou hebben aangekeken wanneer ze je onder ogen kwam bij een lengte van 20c centimeter, een klein jaartje geleden?
Nico: Mensen zijn over het algemeen geneigd om een vis te kopen waarvan het patroon al af is, ikzelf ben ook zo de eerste vissen gaan kopen, hiermee wil ik benadrukken dat dit niet altijd een slechte keuze is. Vissen van deze leeftijd kunnen je verrassen zeg maar een lelijk eendje kan zich ontpoppen tot een mooie zwaan. Zelf koop ik over het algemeen vissen waarvan ik denk dat deze nog een lange weg te gaan hebben voor dat deze echt af zijn.

Tiebo: Wat verwacht je in de toekomst van deze schitterende verschijning?
Nico: Ik zie het als een experiment hoe zich dit zal ontwikkelen. We hebben afgesproken met Maruju om haar iedere maand twee maand te filmen en fotograferen en dit naar hem door te sturen om te kijken hoe deze vis zich ontwikkeld. Ook de kweker is dus erg nieuwsgierig. Deze vis is voor mij een parel in mijn collectie die nog wel eens voor een hoop verrassingen kan zorgen. Ik verwacht dat deze vis de 70 a 80 cm kan aantikken en dan zal ze voor mij nog meer imponeren.

“Deze vis is voor mij een parel in mijn collectie”

Tiebo: Bedankt Nico, voor het delen van je mening omtrent je Showa. Haar charme zou ik in ieder geval ook heel erg graag eens in real life voorbij zien komen. Ook voor de deelnemers aan de grow-out is het een leuk voorbeeld hoe je voorbij het (ogenschijnlijke) patroon kunt kijken. Succes met de ontwikkeling van dit visje, je deelname aan de KQ grow-out en je toekomstige deelname aan shows.

Heb jij ook een Koi waarmee je een bijzondere band hebt, waarvan je dolgraag de ontwikkeling wil delen of het bijzondere verhaal dat er achter schuil gaat? Het hoeft geen topper zijn, zolang je maar een bijzonder plekje in je hart hebt voor de Koi. Stuur ons dan een berichtje naar info@koiquestion.com.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

5 reacties

  • Jeroen Van Gaalen on

   Daar heb ik ook aan zitten denken. Zeker een heel interessante verschijning die de patroon-criteria volledig links laat liggen…

 1. Een vis met een uitdaging,dat zeker.
  Over het groot worden(70+) heb ik mn twijfels.

  Je hebt in ieder geval iets aparts aangekocht,proficiat.

  gr,
  albert

 2. Nico sellis on

  Heyy Tiebo leuk stukje geworden,bedankt

  Komen leuke reactie,s op zie ik, bedankt jongens.

  Ze zal tevens dit jaar meedoen aan de koishow in rijswijk,daarna gaat ze de opgroeifacaliteit in bij koicenter tiel om haar daar verder te laten ontwikkelen

  Gr Nico

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App