thermometer-clipart-2De lente is officieel ingegaan maar het winterweer is nog steeds niet verdwenen. Nog steeds is er nachtvorst en ook sneeuwval is de afgelopen dagen “heel normaal”. In plaats van mooi voorjaarsweer en oplopende watertemperaturen is het bibberen geblazen bij het spoelen van de filtersystemen. En toch staat het Koiseizoen weer op het punt van beginnen. De eerste Koishows zijn nog overdekt en hebben dus minder last van het weer maar hoe zit het met de diverse aankoopacties / growouts?

Hopelijk ondervinden de vissen niet te veel hinder van de lage temperaturen.

In de komende maand vinden de verlotingen plaats van de KikaKataCup en de aankoopactie van Koiforum.nl in samenwerking met Koi Kichi World. Laatsgenoemde actie is de eerste op de kalender. Deze verloting zal op 6 april gehouden worden. De KikaKataCup volgt een week later. En dan is er natuurlijk nog de Growout die we zelf organiseren. De verloting daarvan vindt pas op 19 mei plaats.

 weersverwachting

Als ik kijk naar de weersverwachting voor de komende 14 dagen dan staat al vast dat de watertemperatuur in mijn vijvertje op 6 april (als ik mijn Shiro Utsuri uit de aankoopactie op ga halen) en wellicht ook nog op 13 april hooguit een graad of 10 zal zijn. De temperatuur waarbij mijn Shiro nu zwemt is circa 15 graden. Gelukkig gaat deze bij mij de Q-bak in die nu draait op 16 graden maar ik kan me ook voorstellen dat er hobbyisten zijn die meedoen aan één van de twee komende acties die niet de beschikking hebben over een verwarmde Q-bak. Hopelijk ondervinden de vissen niet te veel hinder van de lage temperaturen.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

2 reacties

  1. Tja qua temperatuur mag het allemaal wat warmer inderdaad. Voor de mensen die mee doen met een aankoop actie en geen Qbak hebben zou ik zelf adviseren om de komende weken een aantal graden bij te verwarmen. Dit hoef je waarschijnlijk maar een aantal dagen te doen omdat de buitentemperatuur het (als het goed is) zelf wel weer overneemt…

    Kost een beetje maar voorkomt een hoop.