Untitled Zoals je misschien al wel weet, zal de Wakagoi / All Japan Young Koi Show worden gehouden op 16 & 17 maart.  Dit zal de 30e editie zijn, en daardoor wat specialer dan anders. Ik heb Narita Koi Farms bezocht afgelopen maand en Ryuki Narita liet me enkele Koi zien welke hij zal inzetten op de show. Waaronder mogelijk de nieuwe Wakagoi Grand Champion?

Het was mijn eerste bezoek aan Narita Koi Farms en ik was erg onder de indruk. Onder de indruk van de faciliteiten, maar voornamelijk door alle Koi die er rondzwemmen! Een paar dagen naar de 44e editie van de All Japan Koi Show ging ik bij hem langs en toen kreeg ik echt het gevoel dat ze deze show beter hier hadden kunnen houden; zoveel Koi welke ik kon herkennen die enkele dagen ervoor nog in blauwe vaten rondzwommen! Meer nieuws en info over dit bezoek in latere blogs, want ik heb weer veel kennis mogen vergaren van een van ’s werelds meest befeaamde Koi dealers.

In de video hieronder kan je een Shiro Utsuri, een Sanke, een Kohaku en twee Showa zien. Deze vijf behoren tot de belangrijkste deelnemers die Ryuki Narita zal inzetten op de 30e Young Koi Show, welke in Aichi, ‘zijn’ regio gehouden zal worden. De eerste Showa welk omhoog wordt gehaald s de Best in Variety Showa van afgelopen editiee, welke is gekweekt door Isa Koi Farm en eigendom is van Felix Denanta. De andere Showa is gekweekt door Dainichi en in mijn ogen een hele serieuze kanshebber om sowieso Best in Variety te winnen, maar mogelijk nog meer… Mogelijk de nieuwe Wakagoi Grand Champion?

429835_201693229939385_1296813523_n

Dainichi Showa

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

1 reactie

  1. De Isa showa vind ik wat completer als de Dainischi showa. De Dainischi is een plaatje met super tekeningen maar mis aan de linkerkant wat sumi waardoor de vis een grote witte plek heeft. Ik wil de vis wel hebben hoor en dan leer ik deze wel 1 kant op te zwemmen.

    Gr Sergio