DSC_0963 - Version 2 Je komt er niet zo snel, maar het is zeker een bezoekje waard! In de provincie Zeeland, net boven Vlissingen, bevindt zich namelijk een hele mooie koizaak. Onder leiding van Floor en Mireille wordt Floor’s Koi Shop gerund in het centrum van Oost-Souburg. Tijdens dit bezoek kwam ik erachter dat Floor nog veel meer doet dan enkel de zaak runnen.

Hij legt namelijk ook op regelmatige termijn vijvers aan. Dit doet ie zelfs in zijn eentje! Dan weet je waarschijnlijk wel erg goed wat je doet. Op dit moment legt Floor een grote vijver aan ergens in België. Zo verblijft hij vijf dagen in de week in een hotel om full-time met de vijverbouw bezig te zijn. Echtgenote Mireille zorgt dan samen met een werknemer voor de shop.

In eerste instantie dacht ik dat de winkel niet zo heel erg groot was, maar schijn bedriegt! Zo zal de winkel komend jaar uitgebreid worden en een paar grote vijvers aanleggen om Koi te laten ontwikkelen. Zo draait er nu al een vijver van (als ik het me goed herinner) 80 kuub in een tunnelkas, welke gedurende de zomer erwtensoep groen wordt en nog belangrijker: de watertemperatuur overstijgt de 26 graden Celsius! Een perfecte omgeving dus om Koi de juiste ontwikkelingsmogelijkheid te geven.

Voor mij zijn deze groeivijver en de twee showvijvers in de zaak de paradepaardjes van de zaak. Met een prachtige muurschildering en aankleding met planten en beekloop is dit een perfecte plek om te genieten van de hobby.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

De opgroeivijver

Untitled

Zaakvoerder Floor toont me een mooie Maruboshi Kohaku

Om de sfeer te proeven, heb ik een korte video geschoten:

Untitled

Zeker een bezoekje waard!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

1 reactie