Untitled Het begint nu langzaam maar zeker voorjaar te worden en de Koi-kriebels zullen bij velen al boven komen. Blijf echter rekening houden met terugval van de temperaturen en voer in het begin niet te snel! Voordat het echte Koi-seizoen begint, kun je trouwens je koikennis op een hoger niveau brengen. Zo zal er bij Koi-Factor te Hillegom op 24 maart vanaf 12.00 een lezing over de jaarlijkse productie bij de Dainichi Koi Farm en een workshop over de herkenning van potentie en kwaliteit bij (jonge) Koi gegeven zal worden. Mis het niet!Ik zal je hoogstpersoonlijk mijn ervaringen als student bij Dainichi toelichten, waar ik eigenlijk gewoon full-time werknemer was voor zeven maanden. Naast de dagelijkse werkzaamheden heb ik ook veel kennis opgedaan voor wat betreft het herkennen van potentie en kwaliteit in Koi. Het zou natuurlijk erg zonde zijn om deze kennis enkel voor mijzelf te houden en wil deze graag met jou als koihobbyist delen. Lees onderstaande beschrijvingen om je alvast wat op te warmen voor een middag vol unieke Koi informatie:

Het leven als student op een Koi farm als Dainichi

Bram Rohaan, MSc Aquaculture & Marine Resource Management student aan de Wageningen University en vooral bekend van de website www.KoiQuestion.com, hoort bij de schaarse groep extreme Koi Kichi (Koi-gekken). Al op zijn 20e mocht hij aan het leven als koikweker proeven, toen hij voor drie maanden op stage ging bij de Marudo Koi Farm. Nu, drie-en-half jaar, heeft hij in totaal meer dan een jaar bij zowel Marudo als Dainichi gestudeerd. Afgelopen jaar was zijn hoogtepunt, toen hij voor zeven maanden bij Dainichi alle geheimen van de farm heeft kunnen ervaren. Nu is hij weer terug in Nederland, klaar om zijn opgedane kennis met u als koihobbyist te delen. Geniet en stel al uw vragen over de kunst van het koikweken op topniveau.

Untitled

Potentie- en kwaliteitsherkenning bij (jonge) Koi

Heeft u vaak ervaren dat een Koi enkele jaren na aanschaf toch wat tegen is gevallen, of simpelweg lelijk is geworden? Wilt u dit in de toekomst voorkomen? Dan is dit de lezing welke u niet mag missen. Bram Rohaan zal zijn visie op het gebied van Koi-ontwikkeling, kwaliteits- en potentieherkenning aan u proberen over te dragen. Allereerst zal via de theorie (middels gedetailleerd fotomateriaal) de belangrijkste beoordelingspunten worden doorgenomen, om vervolgens in de praktijk enkele Koi kritisch onder de loep te nemen.

Untitled

Zoals eerder genoemd, zal de primeur bij Koi-Factor zijn op 24 maart om 12.00 uur ’s middags. René van Koi-Factor heeft deze dag ook zijn seizoensopeningen en maakt er een mooie happening van, waarbij je naast bovenstaande presentaties ook kan genieten van een ontvangst met koffie en thee, tussendoor een uitgebreide lunch en afsluitend met een drankje. Om deze reden wordt er €15,00 entree gevraagd, opgeven kan via workshop@koi-factor.nl.

Hopelijk tot dan!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.