SankeBoxNog minder dan 6 weken te gaan en dan worden de visjes aan hun uiteindelijke eigenaars overgedragen en dus waren er afgelopen donderdag spannende momenten voor de organisatoren van de KikaKataCup. Hoe zouden de jonge  Sanke zich gehouden hebben op hun lange reis vanuit Japan? En al even spannend, hoe zou de kwaliteit uiteindelijk geworden zijn. Dat weet je immers nooit met zulke acties. De opluchting was dan ook groot toen de visjes allemaal gezond en wel bij Daruma Koi in het 17000 liter aquarium zwommen.

Een flinke delegatie (Gerjan Romijn, Raymond Bakker, Wouter Zandbergen en Jan van Schaik) was afgereisd naar Schiphol om daar de juiste boxen op te halen. Een hele zoektocht tussen 330 boxen van diverse Koidealers maar uiteindelijk gingen de goede boxen mee naar hun nieuwe tijdelijk onderkomen.

 SankeSchiphol

SankeSchiphol2

Aangekomen in Andelst werd door Marcel Berghmans meteen een aantal watermonsters genomen. Die worden door middel van ion-chromatografie (een analysetechniek, die gebruikt wordt om de zuiverheid van een oplossing) onderzocht maar daarover in een latere blog meer. Er moest immers nog meer gebeuren. René Gerritzen was immers aanwezig om de vissen individueel op de foto te zetten. Deze foto’s worden uiteindelijk gebruikt voor de certificaten en zullen ook als hulpmiddel dienen op de verlotingsdag. Probeer ze anders maar eens uit elkaar te houden.

Sanke02

Na het bemonsteren van het water en het fotograferen van de vissen mochten deze vissen dan eindelijk het grote aquarium van Daruma Koi  gaan bewonen. Zie hieronder een impressie van hoe prachtig dat eruit ziet.

 Sanke03

Op 1 april (en dat is geen grap) is er een kijkdag georganiseerd voor de deelnemers. Dit en alle andere informatie omtrent deze actie is te lezen op de website van de KikaKataCup.

Reacties

5 reacties

  1. Mike Borkus on

    Leuk, ik geloof dat vandaag of morgen alle individuele foto’s online staan. Ik kan haast niet wachten tot de selectie dag!

  2. Dank voor je berichtgeving Jeroen 😉

    Er wordt hard gewerkt aan de foto’s, zodra ze beschikbaar zijn, worden ze gepubliceerd.

    gr mede namens de organisatie van deze actie.

    jan

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App