Botan 90 Bu - Best in Variety Hi/Ki Utsuri - bred by Shinoda Koi Farm - Version 2 Botan betekent pioenroos en is een inheemse plant in Japan. Vroeger werd deze roos ook gebruikt in medicatie. Dit is de laatste blog om de series van Major Awards compleet te maken voor de 44e editie van de means All Japan Combined Nishikigoi Show. De Botan award is één van de drie speciale awards, naast de Tsubaki en Sakura award en bevat de volgende variëteiten: Hikari Muji, Asagi, Shusui, Bekko, Hikari Utsuri en Hi/Ki Utsuri.

Verrassend genoeg, was er geen enkele Hikari Muji (éénkleurige metallic Koi) die een Botan Award had gewonnen. Ook was er maar één Asagi die een Botan in de wacht sleepte. Deze was echter wel van Elna Koi uit België, dus wederom een Europees succes! Shusui, Hi Utsuri en Kin Showa waren dit jaar de dominante variëteiten, welke respectievelijk zes, vier en vier prijzen wonnen. De Beste Botan was een 80 Bu Shusui, welke toch wel een geweldige vis is. Hele mooie body in combinatie met schone patronen maakt deze Shusui de verdiende winnaar van de Best Botan Award. Eerlijk gezegd prefereer ik de huid van de 75 Bu Shusui, maar deze is waarschijnlijk ook een stuk jonger, waardoor het makkelijker is een mooie glanzende huid te hebben. De 65 Bu Doitsu Kin Showa, gekweekt door Marusaka, is echt een geweldige vis. Alhoewel niet echt ‘zwart’, maken de dieprode patronen het een zeer hoogwaardige Doitsu Kin Showa. Toch is mijn favoriete Botan van dit jaar de 90 Bu Hi Utsuri, gekweekt door Shinoda Koi Farm. Ik heb tot dusver nog geen Hi Utsuri met een dergelijk goede Beni kwaliteit en glans gezien. Heel erg indrukwekkend! Hopelijk komt haar Sumi nog wat meer op in de komende jaren en zal ze nog indrukwekkend worden!

Botan 90 Bu - Best in Variety Hi/Ki Utsuri - bred by Shinoda Koi Farm

Botan 90 Bu - Best in Variety Hi/Ki Utsuri - bred by Shinoda Koi Farm

Botan 85 Bu

Botan 85 Bu

Botan 80 Bu - Best in Variety Shusui + Best Botan (owned by Narita Koi Farms)

Botan 80 Bu - Best in Variety Shusui + Best Botan (owned by Narita Koi Farms)

Botan 75 Bu

Botan 75 Bu - bred by Konishi Koi Farm

Botan 70 Bu

Botan 70 Bu

Botan 65 Bu

Botan 65 Bu - bred by Marusaka Koi Farm

Botan 60 Bu

Botan 60 Bu - bred by Hosokai Koi Farm

Botan 55 Bu - Owned by Elna Koi

Botan 55 Bu - Owned by Elna Koi

Botan 50 Bu

Botan 50 Bu

Botan 45 Bu

Botan 45 Bu

Botan 40 Bu

Botan 40 Bu

Botan 35 Bu

Botan 35 Bu

Botan 30 Bu

Botan 30 Bu

Botan 25 Bu

Botan 25 Bu

Botan 20 Bu

Botan 20 Bu

Botan 15 Bu

Botan 15 Bu

Botan 12 Bu

Botan 12 Bu

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.