Introductie Zoals ik eerder in één van mijn eerdere artikelen heb vermeld, ben ik 20 jaar en volg ik de opleiding Business IT & Management. Dat heeft helaas niets te maken met Koi. Ik houd gelukkig wel voldoende tijd over om regelmatig met Koi bezig te zijn. Ik ben mijn hele leven al met vissen bezig. Dan bedoel ik vooral het sportvissen. Hier ben ik op heel jonge leeftijd mee in aanraking gekomen en ben ik eigenlijk nooit mee gestopt. In de tijd dat ik op de basisschool zat, was ik zowat iedere vrije middag bij de lokale wateren te vinden met een hengel in de hand.

Ondertussen hebben jullie twee artikelen van mij voorbij zien komen op KoiQuestion. Om jullie een beter beeld te geven over wie ik eigenlijk ben en welke interesses ik heb, zal ik in dit artikel wat meer over mijzelf vertellen.

Op een gegeven moment had ik een aantal driedoornige stekelbaarsjes gevangen en deze meegenomen naar huis. Levend natuurlijk! Ik had ze thuis bewaard in een grote bak waarin ik een hele constructie van stenen en waterplantjes gemaakt had. Dit is eigenlijk het moment waarop ik mijn eerste visjes had om te verzorgen. Het was zo rond mijn 8e. Regelmatig was ik ermee bezig om deze visjes het beste te gunnen (in mijn ogen dan). Zo werd de bak regelmatig schoongemaakt en werd er gezorgd voor vers water uit de rivier waar ze gevangen waren.

Op latere leeftijd is mijn interesse voor Koi eigenlijk pas echt ontstaan. Zo rond mijn 15e/16e. Alleen was mijn moeder niet zo te spreken over een gat in de tuin… Wat natuurlijk ook goed te begrijpen is. Gelukkig is die er kort hierna toch nog gekomen. Ondertussen is mijn moeder volledig omgeslagen en vindt ze het eigenlijk best leuk. Hierna is het allemaal heel snel gegaan. Ik verdiepte me al meteen in de manieren van filtering, variëteiten en de ontwikkelingen hiervan. Dit is heel snel uitgegroeid naar meer.

Go catch

"Go catch!"

Mijn interesses liggen vooral bij onderwerpen die te maken hebben met Koi zelf. Hierbij kun je aan veel verschillende onderwerpen denken. Zoals het herkennen en beoordelen van potentie in Koi en zo’n beetje alles wat te maken heeft met het kweken en laten opgroeien van Koi. Ik zie dus natuurlijk ook graag potentievolle Koi waarvan de ontwikkelingen te volgen zijn (heel erg interessant dat de KQ Grow-out eraan komt!).

Ook ben ik met regelmaat te vinden bij Wilkoi, waar ik allerlei activiteiten uitvoer en in de afgelopen twee jaren erg veel heb geleerd. Ik hoop dit dan ook te kunnen blijven doen. In de toekomst wil ik blijven schrijven voor KoiQuestion om zodoende mijn interesses met jullie als lezers te delen. Hopelijk steken jullie nog wat van mij op!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

2 reacties

  1. Hoi Antheny,

    Het is fijn dat er weer een echte Koi Kichi bij het KoiQuestion-team en schrijversgilde zal aansluiten.Ik ben erg benieuwd naar de volgende artikelen, ook al heb ik er alle vertrouwen in dat dit zeer informatieve en leerzame blogs gaan worden!

    Succes!

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App